Samoniklo jestivo bilje - livade nam nude obilje hrane - Biovrt - u skladu s prirodom

Samoniklo jestivo bilje – livade nam nude obilje hrane

 

Znate li da vam livade u proljeće nude obilje hrane? Naime, prepune su samoniklog jestivog bilja. Na nama je naravno da ga znamo prepoznati te upotrijebiti.

U ovo doba godine, kada na vrtu uglavnom tek sijem povrće, obilje zdrave hrane ubirem na mojim livadama i u šumskom vrtu.

Postoji mnoštvo samoniklog bilja koje je u ovo doba godine mlado, ukusno i prepuno vitamina i koje vrlo lako možete uklopiti u svoj jelovnik. Ovo je puno bolja opcija od kupovanja povrća u trgovačkim centrima koje nema niti približno toliko vitamina i minerala, a da ne govorim i o tome s čime je sve potencijalno tretirano. K tome, hrana je u prirodi potpuno besplatna, a u nabavi iste ne morate se živcirati u gužvama u dućanima, nego uživate u prirodi i obnavljate i dušu i tijelo.

Vodim vas na livadu mog voćnjaka, gdje vas u manje od 5 minuta upoznajem s čak 7 različitih jestivih i ljekovitih biljaka, a to su: maslačak, kiselica, štavelj, stolisnik, dobričica, crvena mrtva kopriva i trputac. Ima ih zapravo i puno više – te u samo nekoliko kvadrata livade uistinu možete nabrati pravo obilje. Edukativni video pogledajte na poveznici ispod:

IFrame

Uživajte u obilju koje nam nudi priroda u proljeće! Naravno, bilje uvijek beremo čim dalje od prometnica, zagađenih vodotokova i tretiranih poljoprivrednih površina, te samo kada 100% znamo o kojoj biljci se radi.

 

O autorici