Knjiga "Vrtlarenje u skladu s prirodom" - Biovrt - u skladu s prirodom

Vijesti Silvija Kolar-Fodor 25. travnja 2018.

Knjiga “Vrtlarenje u skladu s prirodom”

Silvija Kolar-Fodor, biovrtlarka i predsjednica udruge Biovrt – u skladu s prirodom početkom 2018. godine je izdala svoju prvu knjigu o vrtlarenju “Vrtlarenje u skladu s prirodom”.

U ovoj knjizi sažeto je njeno bogato iskustvo biovrtlarenja koje već godinama nesebično dijeli vrtlarskoj zajednici preko web stranice www.biovrt.com, na predavanjima i radionicama diljem Hrvatske.

Na 176 stranica knjige bogate fotografijama i savjetima saznati ćete mnoge tajne biovrtlarenja koje će vam olakšati uzgoj zdrave hrane za sebe i svoju obitelj. Izdavač knjige je Taraxacum j.d.o.o.

Od djevojčice koja je satima lutala po šumi, Silvija je postala žena koja punim plućima živi svoju misiju – biovrtlarenje. Upravo je znatiželja crvić koji ju je godinama tjerao na promatranje, istraživanje, kombiniranje i zapisivanje svih procesa koji su se događali na njenom vrtlarskom putu. Veseli nas što će vrtlari početnici imati prilike pročitati ovu knjigu i učiti o tlu i vrtlarenju na način koji će im donijeti obilje zdrave hrane, a istovremeno biti lišeni pritiska okoline i straha da „u vrtu neće uzgojiti ništa ako ne pošpricaju otrovima“.

Knjiga je namijenjena i početnicima u vrtlarenju kako bi se čim lakše upoznali s osnovama biljaka i organskih tehnika, ali i iskusnim vrtlarima koji žele proširiti svoje vrtlarske vidike.

sadrzaj

“Vrtlarenje u skladu s prirodom” daje nam fantastičan uvid u funkcioniranje prirode i nas samih. Uči nas činiti sve suprotno od onoga što nas je društvo do sada učilo – uči nas kako usporiti, promatrati, istražiti, ne skakati u panici na pojavu jedne bubice ili mrlje na povrću te kako uz puno povjerenje pustiti prirodi da za nas odradi većinu posla na vrtu.

Takvo vrtlarenje nam daje nemjerljivu radost, a prije svega daje nam mogućnost da uzgojimo strpljivije, zahvalnije i zdravije – sebe.

Knjigu možete naručiti na ovoj poveznici: https://taraxacum.hr/proizvod/knjiga-vrtlarenje-u-skladu-s-prirodom/

 

Silvija Kolar–Fodor rođena je 1979. godine u Čakovcu. 

Predsjednica je udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju i autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com.
Kao spisateljica i kolumnistica surađivala je s Blogosferom Večernjeg lista (autorica sedmog po redu najčitanijeg bloga u 2017.), tjednikom Međimurske novine, dnevnikom “24 sata”, dnevnikom “Večernji list”, magazinom Jutarnjeg lista “D&D VRT”, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno” i raznim internet portalima.
Zaljubljenica je u prirodu i biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.
“Vrtlarenje u skladu s prirodom” njena je prva knjiga.

Povodom izdavanja knjige u 2018. godini, snimili smo i kratki video u kojem je Silvija Kolar-Fodor predstavila svoju knjigu, video možete pogledati ovdje:

 

O autorici