Sjeme i sadnice - Biovrt - u skladu s prirodom

Sjeme i sadnice

 

Jedan od glavnih ciljeva udruge Biovrt – u skladu s prirodom je očuvanje biološke raznolikosti. U skladu s time, na površinama Biovrta uzgaja se preko 600 vrsta raznog cvijeća, voća i povrća, te ostalih biljaka. Udruga se ne bavi proizvodnjom sjemenja u komercijalne svrhe, naš prioritet je razmnožiti, održavati i proučavati biljke koje smo pohranili u našu banku sjemenja. S tim ciljem samo i prvenstveno napravili naš Katalog biljaka u kojem popisujemo sve što uzgajamo u biovrtu, a naknadno i opisujemo u tekstovima na ovoj stranici.

Imamo ograničene resurse i ne možemo svake godine uzgajati baš sve što se nalazi u katalogu. Međutim, ako kroz sezonu bude viškova sjemenja biljaka čije sjeme pohranjujemo u našoj banci sjemenja, može se naći u katalogu u ponudi. Kako je cilj da si sami biljke razmnožite u vašim vrtovima, te tako potičete bioraznolikost i očuvanje sorti – sjeme se može nabaviti isključivo u malim količinama, za osobnu potrebu (maksimalno 3 paketića po pojedinačnoj vrsti).

Ukoliko i sami čuvate sjeme iz vrtova naših baka i djedova, javite nam se za razmjenu. Ako nemate sjeme za razmijeniti, možete ga dobiti za preporučeni iznos donacije koja je Vaš doprinos i podrška za održanje rada Biovrta i daljnje razmnožavanje i proučavanje biljaka koje smo prikupili u našoj banci sjemenja.

Ponudu sjemenja i biljaka iz biovrta možete pronaći OVDJE

 

Svi možete uzgojiti svoje zdravo i organsko povrće, voće i bilje. Želimo vam pun radosti i uspjeha u vašim vrtovima! 🙂