Postanite član/ica udruge Biovrt u 2021. godini - Biovrt - u skladu s prirodom

Postanite član/ica udruge Biovrt u 2021. godini

Dragi vrtlari, drage vrtlarice, članovi/ice udruge Biovrt,

hvala vam što ste sa nama stvarali vrtlarsku zajednicu koja se družila,  razmjenjivala sjeme i međusobno se podržavala.

Nakon vrlo aktivne 2019. godine, nažalost radi epidemioloških uvjeta, u 2020. godini nismo imali prilike realizirati sve planove oko putovanja i druženja za članstvo. Stoga se nadamo da ćemo sve to uspjeti nadoknaditi u 2021. godini. Međutim imali smo prilike družiti se s članstvom i Čuvarima sjemenja na godišnjoj edukaciji i druženju za članstvo  u 29.08.2020. (VIŠE), a za kraj godine napravili smo i virtualno druženje putem Zoom aplikacije.

 

Pozivamo vas da postanete dio naše biovrtne vrtlarske zajednice koja svakim danom sve više raste.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

   

OBLICI ČLANSTVA U UDRUZI BIOVRT:
Redovni član/ica
Podržavajući član/ica
Nominalni član/ica – biovrtlar/ica
Nominalni član/ica – mini simpatizer vrtlar/ica
Nominalni član/ica – midi simpatizer vrtlar/ica
Nominalni član/ica – maxi simpatizer vrtlar/ica

Redovni, podržavajući i nominalni članovi/ce biovrtlari mogu sudjelovati u brojnim programima udruge i u programu Čuvari/ce sjemena, te ostvariti razne pogodnosti takvog članstva.
Nominalni članovi mini, midi i maxi simpatizeri ne sudjeluju u programima udruge, ali podupiru i pridružuju se misiji očuvanja sjemena na imanjima, te sukladno kategoriji članstva biraju poklon sjeme za svoje imanje i obvezuju se isto uzgajati u svom vrtu te održavati sjeme istog u svojim vrtovima.

Novi članovi upisuju se kao podržavajući ili nominalni članovi –  odaberite oblik članstva koji najbolje odgovara Vašim interesima za uključenje u rad udruge i naše programe
Maloljetne osobe mogu biti samo nominalni članovi.

PODRŽAVAJUĆI ČLANOVI/CE
Ukoliko želite podržati naš rad na promicanju i edukaciji o životu u skladu s prirodom, a nemate vremena za akcije i aktivno sudjelovanje ili pak živite u drugom dijelu Hrvatske – pozivamo vas da postanete podržavajući član/ica udruge Biovrt.
Podržavajući članovi uplaćuje godišnju članarinu od 100 kuna i redovno su informirani o našim aktivnostima. Također, kao mali znak pažnje za vašu podrški našem radu, nakon učlanjenja i dostave podataka šaljemo vam na vašu kućnu adresu paket od 6 vrsti sjemenja: rajčica mix, rukola (Eruca sativa), Rajček, tomatillo (Physalis philadelphica), ehinaceja crvena mix (Echinacea), ljetni zvjezdan božurasti (Callistephus spp.), jednogodišnji kokotić (Delphinum ajacis).
Podržavajući članovi mogu sudjelovati u radu Skupštine, ali nemaju pravo glasa i nemaju pravo sudjelovanja u radu tijela Udruge.

Dodatno, podržavajući članovi imaju i slijedeće pogodnosti:
– mogućnost sudjelovanja u programu Čuvari sjemena udruge Biovrt, gdje dobivate na čuvanje do 3 sorte besplatno i 1 besplatnu edukaciju na imanju Biovrta (više)
– mogućnost sudjelovanja na godišnjem druženju članstva udruge Biovrt na imanju Silvije Kolar-Fodor
– mogućnost sudjelovanja na tematskim izletima za članstvo
– Popust od 10% na 1 online edukaciju Silvije Kolar-Fodor (VIŠE)
– Popust od 10,00 kn na 1 knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ Silvije Kolar-Fodor (VIŠE)

REDOVNI ČLANOVI/ICE
Redovni članovi/ice plaćaju godišnju članarinu u iznosu od 100 kuna i volontiraju minimalno 20 volonterskih sati u udruzi/godinu. Redovni član/ica je aktivni član/ica s punim opsegom Statutom predviđenih obveza i prava i ostvaruje iste pogodnosti kao nominalni član/ica. Nominalni članovi nakon ostvarenih 20 sati volontiranja u udruzi mogu podnijeti zahtjev za redovno članstvo.

NOMINALNI ČLANOVI/CE – BIOVRTLARI/CE
Nominalni članovi/ice – biovrtlari/ce plaćaju godišnju članarinu u iznosu od 80 kuna.
Nominalni član/ica je osoba bez ili s ograničenom poslovnom sposobnošću te ima sva prava i obveze redovnog člana/ice, osim što nema pravo sudjelovanja u radu tijela Udruge.
REDOVNI ČLANOVI/ICE
Redovni članovi/ice plaćaju godišnju članarinu u iznosu od 100 kuna i volontiraju minimalno 20 volonterskih sati u udruzi/godinu. Redovni član/ica je aktivni član/ica s punim opsegom Statutom predviđenih obveza i prava i ostvaruje iste pogodnosti kao nominalni član/ica. Nominalni članovi nakon ostvarenih 20 sati volontiranja u udruzi mogu podnijeti zahtjev za redovno članstvo.

Nominalni članovi biovrtlari/ce nakon učlanjenja stječu brojne članske pogodnosti:
– mogućnost sudjelovanja u programu Čuvari sjemena udruge Biovrt, gdje dobivate na čuvanje do 3 sorte besplatno i 1 besplatnu edukaciju na imanju Biovrta (više)
– mogućnost sudjelovanja na godišnjem druženju članstva udruge Biovrt na imanju Silvije Kolar-Fodor
– mogućnost sudjelovanja na tematskim izletima za članstvo
– Redovni sastanci članstva
– Minimalno 5 sastanaka u godini
– Druženje, grupa potpore, u Biovrtu – po želji
– Mogućnost 1x godišnje posjet članu/ici tijekom sezone – po želji
– Moguće aktivnosti grupe: razmjena iskustava, razmjena viškova proizvoda, razmjena sjemenja i sadnica – po želji
– Popust od 10% na 1 online edukaciju Silvije Kolar-Fodor (VIŠE)
– Popust od 10,00 kn na 1 knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ Silvije Kolar-Fodor (VIŠE)

  

ČLANOVI SIMPATIZERI:
Pridružite nam se u misiji održavanja mnogih starinskih sorti od izumiranja. Ako želite održavati sjeme iz naše banke sjemena na vašim imanjima, ali ne želite sudjelovati u programu Čuvari/ce sjemena i  preuzeti obavezu vraćanja sjemena u našu banku sjemena, možete nam se priključiti kao simpatizer programa Čuvari sjemena putem slijedeća 3 oblika članstva.

Članovi udruge simpatizeri sudjeluju u prikupljanju i korištenju sjemena udruge, a prema razini članstva i samim time angažiranju u radu udruge svaki član može koristiti definiranu količinu sjemena iz banke sjemena udruge za vlastite potrebe i daljnje širenje u vrtlarskoj zajednici:

NOMINALNI ČLANOVI/CE – MINI SIMPATIZER VRTLAR/ICA
Nominalni članovi/ice – mini simpatizer vrtlar/ica plaća godišnju članarinu u iznosu od 70 kuna i stječe slijedeće članske pogodnosti:
– 5 paketića različitog sjemena po vlastitom izboru za uzgoj i razmnožavanje na svojim imanjima. Sjeme se bira s liste dostupnog sjemena za članove simpatizere (www.biovrt.com/katalog – sortirati si „dostupno“ po kategorijama).
– +1 poklon sjeme s liste na poveznici https://www.biovrt.com/poklon-sjeme-uz-narudzbu-iz-kataloga-biljaka/

NOMINALNI ČLANOVI/CE – MIDI SIMPATIZER VRTLAR/ICA
Nominalni članovi/ice – midi simpatizer vrtlar/ica plaća godišnju članarinu u iznosu od 120 kuna i stječe slijedeće članske pogodnosti:
– 10 paketića različitog sjemena po vlastitom izboru za uzgoj i razmnožavanje na svojim imanjima. Sjeme se bira s liste dostupnog sjemena za članove simpatizere (www.biovrt.com/katalog – sortirati si „dostupno“ po kategorijama).
– +2 poklon sjeme s liste na poveznici https://www.biovrt.com/poklon-sjeme-uz-narudzbu-iz-kataloga-biljaka/

NOMINALNI ČLANOVI/CE – MAXI SIMPATIZER VRTLAR/ICA
Nominalni članovi/ice – simpatizer vrtlar/ica plaća godišnju članarinu u iznosu kojeg sam odredi i stječe slijedeće članske pogodnosti:
– sukladno visini uplaćene članarine, odredit ćemo broj paketića različitog  sjemenja za uzgoj i razmnožavanje na svojim imanjima. Sjeme se bira s liste dostupnog sjemena za članove simpatizere (www.biovrt.com/katalog – sortirati si „dostupno“ po kategorijama).
– +3 poklon sjemena s liste na poveznici https://www.biovrt.com/poklon-sjeme-uz-narudzbu-iz-kataloga-biljaka/

 

Dobiveno sjeme za kategorije članstva simpatizera ne smatra se dijelom programa Čuvari sjemena udruge, jer članovi nemaju obavezu vraćanja istog. Ipak, s ciljem da svi skupa čuvamo bioraznolikost za buduće generacije, očekujemo da će članovi pokušati skupiti sjeme sukladno dobivenim uputama udruge Biovrt te isto dijeliti i s vrtlarskom zajednicom u svojoj okolini, te tako doprinijeti očuvanju bioraznolikosti.

 

Pridružite nam se učlanjenjem u udrugu Biovrt ispunjavanjem pristupnice na linku OVDJE.

Članarinu možete uplatiti na naš žiro račun HR452340009 1116044171 , PBZ banka d.d.

 

IZLETI I DRUŽENJA  ZA ČLANSTVO
 U 2021. godini planiramo nekoliko izleta koje smo propustili napraviti u 2020. godini, a u kojima ćemo posjetiti zanimljive rasadnike, zanimljiva imanja i čuti dobre priče oko razvoja ekološkog uzgoja. Mogući su i dvodnevni izleti, a pratit ćemo i druge zanimljive izlete u tuđoj organizaciji kojima ćemo se moći priključiti.

Druženja za članstvo: ukoliko će se epidemiološke mjere nastaviti, započet ćemo i seriju on-line druženja za članstvo.

Osobe koje nisu članovi/ce, a zanimaju ih aktivnosti udruge namijenjene isključivo članovima (sastanci, izleti), slobodni su sudjelovati na 2 takva događanja udruge, uz obaveznu najavu na e-mail. Nakon toga molimo ih da se učlane kako bi mogli dalje sudjelovati na aktivnostima udruge.

PROGRAM ČUVARI/CE SJEMENA:
S ciljem očuvanja biološke raznolikosti, udruga Biovrt formirala je neformalnu društvenu banku sjemenja, u kojoj je pohranjeno 700 sorti i vrsti voća, povrća, cvijeća te začinskog i ljekovitog bilja (VIŠE).

Naš cilj je održati sve sorte i sačuvati ih od izumiranja. S tim ciljem, udruga Biovrt je 2016. godine pokrenula program „Čuvari/ce sjemena“. U ovom programu mogu sudjelovati redovni, podržavajući i nominalni članovi kategorije biovrtlari. Oni odabiru na čuvanje do 3 sorte dostupne za program Čuvara sjemena i na kraju godine vraćaju malu količinu sjemena natrag u udrugu. Udruga Biovrt svim sudionika programa Čuvari sjemena osigurava 1 godišnju besplatnu edukaciju na imanju Silvije Kolar-Fodor vezano uz skupljanje i čuvanje sjemena.
Lista sjemena dostupna za naše Čuvare sjemena veća je od one koja je dostupna za članove simpatizere. To znači da naši Čuvari sjemena imaju veći izbor sjemena za čuvanje, a čekaju vas i brojna iznenađenja u našem programu.

 

Članarinu možete uplatiti na naš žiro račun HR452340009 1116044171 , PBZ banka d.d.

Kako bi postali članom/icom, po uplati članarine, molimo vas da ispunite online pristupnicu OVDJE.
Nakon primitka uplate i ispunjenog obrasca mi ćemo vas kontaktirati. Ako nam ne pošaljete podatke, nemamo vas kako kontaktirati!
Članstvo započinje trenutkom upisa u registar članova/ica nakon što dostavite sve potrebne podatke navedene na Obrascu za učlanjenje.

Članstvo u udruzi važeće je za kalendarsku godinu i istječe krajem iste.

O pravima i obvezama članstva pročitajte u našem Statutu na http://biovrt.com/biovrt/o-udruzi

 

Radujemo se zajedničkom radu i druženju u 2021. godini.

Tim udruge Biovrt – u skladu s prirodom

O autorici