Moja zelena oaza - inspirirajte se za kreiranje vrta - Biovrt - u skladu s prirodom

Moja zelena oaza – inspirirajte se za kreiranje vrta

Počinje nova vrtlarska sezona i vrijeme je za stvaranje! Da biste se potaknuli i inspirirali na kreiranje vrta – bilo u tegli, bilo na otvorenom, pogledajte nove edukativne videe 🙂

Serijal #mojazlenaoaza donosi vam Europska komisija u Hrvatskoj.

MOJA ZELENA OAZA – STVARANJE VLASTITOG VRTA
 Idealno je vrijeme da kreirate vlastiti vrt i počnete uzgajati zdravu hranu za svoju obitelj.  U ovom videu saznajte koje se kulture siju najranije u vrtu i kako ih posijati, kako održavati tlo malčiranjem, kako su organski uzgoj i bioraznolikost bitni za opstanak oprašivača, zašto napraviti hotel za korisne kukce.. i još mnogo toga.
Ne zaboravite, jesti moramo svaki dan, stoga svakodnevnim izborom onoga što jedete, itekako radite veliku promjenu u svijetu. Uzgojem vlastite organske hrane i gradnjom bioraznolikosti na okućnicama i vrtu, i vi čuvate planet za buduće generacije.

KREIRAJTE VLASTITU ZELENU OAZU NA BALKONU ILI TERASI
Proljeće je idealno vrijeme da kreirate vrt – pa čak i u posudama 🙂
Svatko može kreirati svoju zelenu oazu i time doprinijeti očuvanju bioraznolikosti – koja je ključna za jačanje naše otpornosti i sprečavanje izbijanja i širenja budućih bolesti. Uz to, uzgojem vlastite hrane postajete i neovisni.
Inspirirajte se u novom videu „Moja zelena oaza“ za kreiranje vlastitog vrta u posudama i budite i vi dio ovih pozitivnih pomaka i kreiranja zelenije, raznolikije i održivije budućnosti za nas i našu djecu.

Sretna sam što konačno dolazi do promjena u odnosu prema uzgoju hrane i u bitnim strateškim dokumentima EU. Sve ovo više nije samo san i ideal pojedinaca poput mene gdje zadnjih 15 godina educiram i inspiriram o uzgoju organske hrane i važnosti očuvanja bioraznolikosti – nego postaje smjernica za sve.
Europska komisija provodi Strategiju EU-a za bioraznolikost do 2030, potiče ekološku poljoprivredu, smanjenje upotrebe pesticida, povećanje broja oprašivača, obnovu tla – a svi mi možemo biti dio bolje budućnosti svaki dan.

 

O autorici