Jeste li spremni za novu vrtlarsku sezonu? - Biovrt - u skladu s prirodom

Jeste li spremni za novu vrtlarsku sezonu?

Počela je nova godina, a time polako započinjemo i novu vrtlarsku sezonu. Iako za siječanj vele da je najdepresivniji mjesec u godini, za vrtlare/ice to nikako nije tako, mi smo puno radosti i iščekivanja buđenja prirode i početka vrtlarskih radova.

Vizija ovogodišnjeg vrta počinje upravo sada, kada tlo i priroda još spavaju. Sada je najbolje vrijeme za planiranje ovogodišnjeg vrta i za reviziju postojećih zaliha sjemenja.

Nakon toga krećemo u nabavku sjemenja za ovogodišnju vrtlarsku sezonu. Na što sve morate paziti prilikom kupovine sjemenja pročitajte OVDJE.

Sjeme možete nabaviti i kod nas, našu ponudu viškova s biovrta pogledajte OVDJE. 

Također, svakako razmislite o čuvanju vlastitog sjemenja, pogotovo starinskih sorti, jer je očuvanje takvih sorti izuzetno važno (VIŠE). Sudjelujte i na razmjenama sjemenja koje će se uskoro početi održavati u mnogo mjesta diljem RH u organizaciji raznih udruga koje se bave očuvanjem biološke raznolikosti.

Vrlo uskoro krećemo i s prvim radovima, već u veljači možemo početi s sjetvom boba, paprike, peruanskih jagoda

Ova godina je proglašena i Međunarodnom godinom tla i svojim aktivnostima ćemo ju obilježiti putem edukacija i podizanja svijesti o važnosti očuvanja tla.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom vam želi uspješnu i radosnu ovogodišnju vrtlarsku sezonu, i neka ona bude najbolja u vašem životu.

Pogledajte naš novi video kojim vas želimo motivirati i inspirirati za kreiranje vašeg vrta ove vrtlarske sezone. Video slobodno dijelite 🙂

Veliko hvala volonterki udruge Amareni Wagner na izradi ovog prekrasnog videa.

 

O autorici