Mali vrt za velike promjene – aktivnosti u listopadu 2020 - Biovrt - u skladu s prirodom

Mali vrt za velike promjene – aktivnosti u listopadu 2020

U sklopu projekta “Mali vrta za velike promjene” koji provodimo s partnerskim školama Područnom Školom Novo Selo Rok I.osnovne škole Čakovec i OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec, tijekom listopada 2020 nastavili smo s aktivnostima i edukacijama u OŠ Vratišinec.

NAGRADNI NATJEČAJ ZA ŠKOLE „UPOZNAJMO BILJNO CARSTVO“
Tijekom listopada organizirali smo nagradni poziv udruge Biovrt za osnovne škole u RH u kojem smo promicali aktivnosti i rezultate našeg projekta kroz darivanje edukativne društvene memory igru i brošure “Upoznajmo biljno carstvo” (VIŠE).
Nakon prve faze natječaja od 09.-19.10.2020. u kojem su nam škole poslale svoje prijave, objavili smo foto album na našoj fb stranici Udruga Biovrt u skladu s prirodom, na kojem su svi mogli glasati za svoje favorite od 20.-30.10.2020.. Više o tome pročitajte OVDJE.


EDUKATIVNE AKTIVNOSTI OŠ VRATIŠINEC
Nastavili smo volonterske biovrtlarske grupe s učiteljicama i učenicima biovrtlarske grupe OŠ Vratišinec:

20.10.2020. – berbe prije mraza, skupljanje sjemenja tikvenjača
https://www.biovrt.com/galerija/vrtlarska-grupa-os-vratisinec-20-10-2020-mali-vrt-za-velike-promjene/

A u zatvorenom su učenici učili kako spremiti sjeme rajčica putem edukativnog videa udruge o fermentiranju sjemenja rajčice.

 

Projekt “Mali vrt za velike promjene” traje od 01.11.2019.-30.11.2020. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Dr. Vinka Žganca Vratišinec.

Više o projektu:  https://www.biovrt.com/mali-vrt-za-velike-promjene/

 


  

O autorici