Poziv školama: udruga Biovrt daruje edukativnu društvenu igru i brošuru “Upoznajmo biljno carstvo” - Biovrt - u skladu s prirodom

Poziv školama: udruga Biovrt daruje edukativnu društvenu igru i brošuru “Upoznajmo biljno carstvo”

Dragi predstavnici/ce osnovnih škola s područja Republike Hrvatske,

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom nedavno je kreirala i svijetu predstavila edukativnu brošuru i društvenu memory igru za velike i male Upoznajmo biljno carstvo ”.

U brošuri možete naučiti više o najčešćim biljkama koje uzgajamo u školskim i obiteljskim vrtovima – o osnovnim karakteristikama, načinu uzgoja i kako izgledaju u različitim fazama rasta.

Memory igra na zabavan i jednostavan način pomaže djeci da nauče prepoznavati povrće, voće, začinsko i ljekovito bilje te cvijeće u različitim fazama rasta.
Tako stvaramo nove generacije mladih ljudi koji imaju znanje kako uzgojiti vlastitu zdravu hranu i razumiju povezanost čovjeka s prirodom te koji će ovim znanjem očuvati prirodu za buduće generacije, ali i svoje zdravlje.


Želite li i da vaši učenici nauče više o biljkama koje uzgajamo u školskim i obiteljskim vrtovima? Sjajno!

U sklopu ovog poziva obradovati ćemo 10 osnovnih škola koje će igru i brošuru moći koristiti u nastavi i u dnevnim boravcima, stoga raspisujemo natječaj i pozivamo vas da se prijavite.

Tko može sudjelovati?   Sve osnovne (i područne) škole s područja Republike Hrvatske.

Kako sudjelovati? Od  09.10.-19.10.2020. pošaljite nam prijavu u kojoj ćete nam odgovoriti na sljedeća pitanja: O kojim biljkama (povrće, voće, začinsko i ljekovito bilje te cvijeće) i na koji način educirate vaše učenike?

Odgovoru priložite jednu fotografiju (koja pokazuje dio edukativnog sadržaja ili nastavnu aktivnost vezanu uz vaš odgovor)

 

Udruga Biovrt na svojoj će Facebook stranici  20.10.2020.  kreirati album fotografija gdje će javno objaviti fotografije i priče svih prijavljenih škola (provjerite imate li riješene GDPR izjave s roditeljima ako šaljete fotografiju na kojoj su djeca).

U razdoblju od 20.10. do 30.10.2020. album će biti otvoren za pregled i “lajkanje”.

 

Nagradu (igra + brošura) dobiva 10 prijavljenih: 5 priča koje će osvojiti srca Facebook zajednice po broju lajkova, dok će 5 njih izabrati žiri udruge Biovrt. Dobitnici će biti objavljeni do 02.11.2020.

 

Kako se prijaviti? 1 fotografiju ( i nikako više! Obavezno u .jpg ili .png formatu, kao zasebna datoteka, veličine do 2000 px.) i vašu priču (u obrascu prijavnice na maksimalno 1 stranici) pošaljite nam putem maila na  ured(a)biovrt.com  (zamijenite (a) sa @)  do 19.10.2020.

Obrazac prijavnice za natječaj preuzmite ovdje:
Prijavnica na poziv udruge Biovrt

 

 

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Veselimo se vašim prijavama.
Tim udruge Biovrt

 

O autorici