Mali vrt za velike promjene - Biovrt - u skladu s prirodom

Projekti Silvija Kolar-Fodor 1. prosinca 2019.

Mali vrt za velike promjene

Projekt “Mali vrt za velike promjene” traje od 01.11.2019.-31.08.2020. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom ┼íkolom ─îakovec i Podru─Źnom ┼íkolom Novo Selo Rok te Osnovnom ┼íkolom Dr. Vinka ┼Żganca Vrati┼íinec.

Projekt financijski podr┼żava Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 137.314,05 kn, a odobreni je u podru─Źju izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u ┼íkolskoj godini 2019./2020., Grad ─îakovec u iznosu od 12.000,00 kn te Me─Ĺimurska ┼żupanija u iznosu od 8.000,00 kn.

Voditeljica projekta i edukatorica na projektu je Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, autorica i biovrtlarka.

O PROJEKTU:

Kreirati ─çemo ┼íkolski vrt u dvori┼ítu O┼á Vrati┼íinec zajedno s roditeljima u─Źenika i zainteresiranom lokalnom zajednicom, napraviti im edukativni program i tako napraviti trajnu u─Źionicu na otvorenom za sada┼ínje i budu─çe generacije ┼íkole, te prenijeti iskustva iz P┼á Novo Selo Rok u kojoj provodimo ovakve programe ve─ç 4 godine. 50 djece ni┼żih razreda P┼á Novo Selo Rok i 70 djece vi┼íih razreda O┼á Vrati┼íinec ─çe pro─çi edukativni program o zdravim na─Źinima ┼żivota, o─Źuvanju prirode i odr┼żivom razvoju, a dodatno u svakoj ┼íkoli biovrtlarska grupa od 20 u─Źenika u sklopu redovne izvannastavne aktivnosti u─Źiti na interaktivan na─Źin u ┼íkolskim vrtovima i na terenskim edukacijama. Uvesti ─çemo ih u zaboravljenu ba┼ítinu povezuju─çi djecu,roditelje, volontere i mje┼ítane u zajednicu koja zajedno u─Źi, razmjenjuje znanje i unapre─Ĺuje.

Ulaganje u najmanje aktivnost je koja će se mnogostruko vratiti našoj lokalnoj zajednici, stoga smo sretni što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja prepoznalo naše napore i dalo nam podršku i u ovom projektu.

 

 


  

O autorici