Mali vrt za velike promjene – aktivnosti u kolovozu 2020 - Biovrt - u skladu s prirodom

Projekti Silvija Kolar-Fodor 1. rujna 2020.

Mali vrt za velike promjene – aktivnosti u kolovozu 2020

U sklopu projekta “Mali vrta za velike promjene” koji provodimo s partnerskim školama Područnom Školom Novo Selo Rok I.osnovne škole Čakovec i OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec, tijekom kolovoza  2020 nastavili smo s aktivnostima i edukacijama.

EDUKATIVNE AKTIVNOSTI PŠ NOVO SELO ROK

Vrtlarska grupa PŠ N.S.Rok 19.08.2020. -pripremili smo školski vrt za završnu konferenciju projekta zajedno s roditeljima, učenicima i osobljem PŠ Novo Selo Rok:
https://www.biovrt.com/galerija/vrtlarska-grupa-ps-n-s-rok-19-08-2020-mali-vrt-za-velike-promjene/

EDUKATIVNE AKTIVNOSTI OŠ VRATIŠINEC

Nastavili smo volonterske biovrtlarske grupe s učiteljicama i učenicima biovrtlarske grupe OŠ Vratišinec:

13.08.2020.šišanje i vezanje rajčica, berba luka, pljevljenje, malčiranje, skupljanje puževa
https://www.biovrt.com/galerija/vrtlarska-grupa-os-vratisinec-13-08-2020-mali-vrt-za-velike-promjene/


26.08.2020 – šišanje i vezanje rajčica, privezivanje visokih mahuna, pljevljenje, malčiranje, skupljanje puževa, čišćenje okoliša od smeća ( prostora gdje se održala konferencija)
https://www.biovrt.com/galerija/vrtlarska-grupa-os-vratisinec-26-08-2020-mali-vrt-za-velike-promjene/

NOVI EDUKATIVNI ALATI ZA ŠKOLE

Udruga Biovrt je u sklopu projekta kreirala i edukativne alate: edukativnu društvenu memory igru “Upoznajmo biljno carstvo” gdje će učenici vježbati i pamćenje i prepoznati voće, povrće, cvijeće i ljekovito bilje u različitim fazama rasta. Silvija Kolar-Fodor napisala je istoimenu brošuru o biljkama koje uzgajamo u školskim vrtovima. Ovi trajni edukacijski alati obogatit će školski kurikulum učenjem na zabavan način generacijama učenika osnovnih škola u Međimurju i šire.


Napravili smo i završni video projekta koji je premijerno prikazani na završnim konferencijama 26.08. u PŠ N.S.Rok i 26.08. u OŠ Vratišinec.
Video projekta možete pogledati ovdje:

 

ZAVRŠNE KONFERENCIJE PROJEKTA

Za kraj projekta održali smo dvije završne konferencije projekta, 25.08.20. u PŠ Novo Selo Rok i 26.08.20. u OŠ DR. Vinka Žganca Vratišinec. Više o tome pročitajte na poveznici:
https://www.biovrt.com/odrzane-zavrsne-konferencije-projekta-mali-vrt-za-velike-promjene-25-i-26-08-2020/

 

Hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu! Ovakvim projektima s trajnim edukativnim alatima i s puno praktičnih znanja stvaramo nove osviještene generacije koji će moći i sami napraviti velike primjene u društvu!

 

Projekt “Mali vrt za velike promjene” traje od 01.11.2019.-31.08.2020. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Dr. Vinka Žganca Vratišinec.

Više o projektu:  https://www.biovrt.com/mali-vrt-za-velike-promjene/

 


  

O autorici