Održane završne konferencije projekta "Mali vrt za velike promjene 25. i 26.08.2020. - Biovrt - u skladu s prirodom

Održane završne konferencije projekta “Mali vrt za velike promjene 25. i 26.08.2020.

Projekt “Mali vrt za velike promjene”  trajao je od 01.11.2019.-31.08.2020. a koji provodi udruga Biovrt u partnerstvu s I. Osnovnom školom Čakovec i njihovom Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Dr. Vinka Žganca Vratišinec.

Za kraj projekta održali smo dvije završne konferencije projekta, 25.08.20. u PŠ Novo Selo Rok i 26.08.20. u OŠ DR. Vinka Žganca Vratišinec.

U utorak 25.08.20. u PŠ Novo Selo Rok sve prisutne (a u publici je bilo djece, roditelja, baka i djedova te i predstavnika međimurskih osnovnih škola) pozdravili su ravnatelj I.OŠ Čakovec Siniša stričak, Marijana Vrbanec, voditeljica PŠ Novo Selo Rok i voditeljica projekta Silvija Kolar-Fodor.

U srijedu 26.08.20. u OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec sve prisutne (također djecu, roditelje i predstavnike međimurskih osnovnih škola) pozdravio je ravnatelj škole Željko Maček, koordinatorice projekta Sanja Ambruš i Dubravka Baksa te voditeljica projekta.

Voditeljica projekta i predsjednica udruge Biovrt Silvija Kolar-Fodor predstavila je aktivnosti koje smo proveli tijekom trajanja projekta  

Svim sudionicima projektnih aktivnosti podijelili smo potvrde o sudjelovanju, a svim volonterima koji su sudjelovali podijelili smo volonterske knjižice.

Silvija Kolar-Fodor predstavila je novu edukativnu brošuru “Upoznajmo biljno carstvo”, te ju podijelila svim sudionicima događaja.

Nakon toga, predstavljena je edukativna društvena memory igra “Upoznajmo biljno carstvo” koju je osmislio obrt Konekta.  Svim prisutnim školama uručili smo po 1 primjerak igre na poklon, a koje će škole koristiti kao edukativni alat u provođenju nastavnih aktivnosti.

U obje škole svim sudionicima pokazali smo školski vrt i voćnjak te predstavili aktivnosti koje se provode u njima. U OŠ Vratišinec, voditeljica projekta postavila je i tablu projekta ispred novog školskog vrta. Ponosimo se biovrtlarskom grupom učenika koji su tijekom cijelog ljeta održavali školski vrt i učili o njemu.

  

U obje škole održana je mala zakuska.

 

Na konferencijama su učenici igrali edukativnu društvenu igru “Upoznajmo biljno carstvo” pa su i svi sudionici imali prilike vidjeti uživo igranje same igre.

 

Sve naše aktivnosti i rezultate saželi smo u video koji smo premijerno prikazali na konferencijama, u kojem smo prikazali sve aktivnosti, ali i izjave voditelja, učiteljica i učenika o tome što smo sve radili tijekom projekta i kako je to utjecalo na sudionike projekta. Pozivamo i vas da ga pogledate na slijedećem linku:

Ovo nije kraj nego tek početak, kako i s aktivnostima u obje škole i sličnim akcijama, a nadamo se da će naše aktivnosti inspirirati i motivirati i druge škole na provođenje sličnih aktivnosti.

S obzirom na naknadno odobrena sredstva od donatora Grad Čakovec i Međimurske županije, aktivnosti u školama produžujemo do 30.11.2020. i nastavljamo s edukacijama učenika.

Hvala svima na sudjelovanju!

Više fotografija s održanih događaja pogledajte na sljedećim poveznicama:
https://www.biovrt.com/galerija/25-08-2020-zavrsna-konferencija-projekta-ps-n-s-rok-mvzvp/ 
https://www.biovrt.com/galerija/26-08-2020-zavrsna-konferencija-projekta-os-vratisinec-mvzvp/

 

Projekt “Mali vrt za velike promjene” traje od 01.11.2019.-31.08.2020./30.11.2020. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Dr. Vinka Žganca Vratišinec.

Projekt financijski podržavaju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Čakovec i Međimurska županija.

Više o projektu:  https://www.biovrt.com/mali-vrt-za-velike-promjene/


  

O autorici