Kada i kako kreirati vlastiti vrt? - Biovrt - u skladu s prirodom

Kada i kako kreirati vlastiti vrt?

Proljeće je i idealno je vrijeme za kreiranje vrta. Osim ranijih kultura koje vole hladnije vrijeme, ja glavninu svog vrta u Međimurju sijem i sadim tijekom cijelog svibnja, kad se tlo zagrije – a u plodovima uživam sve do prvih jačih zahlađenja. Jeste li i vi spremni za ovu prekrasnu avanturu koja će vam dati zdravu hranu, samodostatnost i sigurnost, ali i veliku radost u životu?

Veseli me što se sve više ljudi odlučuje na uzgoj vlastite hrane i kreiranje vlastitog vrta. Ovo je uistinu hobi u kojem dobivate puno više od vlastite zdrave hrane – veliku radost, inspiraciju, tjelovježbu i boravak na svježem zraku, vitamin D od boravka na suncu, svojevrsnu psihoterapiju i u konačnici priliku da uzgojite i bolje i strpljivije sebe.

Meni se je dogodila inspiracija pred 15 godina i to nakon nekoliko pročitanih knjiga o organskom vrtlarenju. Kad sam vidjela fotografije prekrasnih bujnih vrtova na fotografijama s obiljem hrane, poželjela sam i ja na takav način uzgajati hranu za svoju obitelj.

Ali kad sam onda nakon tih knjiga sva prepuna entuzijazma krenula u kreiranje vrta – osjećala sam se izgubljeno. Nisam znala otkud krenuti – kako posaditi presadnice, kako posijati sjeme: da li u redove ili u jamice, koliko sjemenki u rupu, na koju dubinu, u kojim kombinacijama …..

Imala sam tu sreću da su uz mene bile moje mama i baka koje su mi praktično pokazale kako se što radi. To mi je uistinu bila velika pomoć za početak, što mi je dalo sigurnost da radim dobru stvar. Na to sam onda i ja krenula nadograđivati svoje znanje.

Ovo je bio moj prvi vrt 2006 godine. I bila mi je vrlo uspješna sezona, kao i sve sezone poslije:)

Ako se vi osjećate tako nesigurno kao i ja u svojim počecima te niste sigurni da li radite dobru stvar, sada sam tu ja da vas vodim na tom putu.

U novoj online edukaciji vas vodim korak po korak, od izbora i primjene vrtlarskog alata, preko načina kreiranja vrta, formiranja gredica… Vodim vas korak po korak u sjetvama graška, salate, rotkvica, mahuna, cikle/blitve, tikvica, krastavca, kupusnjača, kukuruza, peršina, luka, mrkve, cvijeća te začinskog i ljekovitog bilja… Učim vas kako i zašto malčirati, kada što posijati te s vama dijelim mnoštvo znanja i trikova za uspješni početak vrtlarenja.

Sa mnom ćete dobiti svo potrebno znanje da kreirate svoj vrt i posijete prvo povrće, cvijeće i začinsko bilje u njemu, te da sigurni u sebe nastavite s vrtlarenjem i uživate u plodovima vlastitog rada.

Pogledajte kratku video najavu edukacije:

IFrame

Online narudžbenicu pogledajte OVDJE, a više detalja o edukaciji pogledajte na:
https://www.biovrt.com/online-edukacija-kreiranje-vrta-i-prve-sjetve-u-vrtu-silvija-kolar-fodor/

Ove godine uspješno uzgajamo obilje zdrave hrane u vlastitom vrtu 🙂

O autorici