Kako izgleda savršeni vrt? - Biovrt - u skladu s prirodom

Kako izgleda savršeni vrt?

Da li volite uredne gredice s povrćem u redovima ili povrtnu džunglu?

Mislim da fotografije mog vrta prikazuju kakav tip vrta ja volim.

Nije da mi se ne dopada i uredni vrt kad je sve lijepo posloženo u redove i kad je sve prohodno – ali ja to jednostavno ne mogu kreirati – sve uvijek završi s džunglom.

Doduše, svake godine na proljeće krećem s idejom da bi bilo super da mi vrt ostane prohodan tijekom cijele sezone…. I zaista, vrt mi ima pravilne gredice i staze, puno toga sadim u redove… ali, uvijek se nađe nešto zanimljivo samoniklo što ostavim, ili „piknem“ između pokoju kadificu, ciniju, neven, jer kad su biljke manje uvijek izgleda kao da će biti dovoljno mjesta….

I onda u nekom trenutku sredinom ljeta sve podivlja i jednostavno tu više nemam kontrole kad priroda preuzme.
Ovo je zapravo nešto što se mnogima događa i nije ništa strašno. To je priroda – a ona ne ostaje u redovima i okvirima. Doduše može i ostati u redovima, ali uz puno posla i napora da ju održimo tako.

Mislim da su lijepi i uredni vrtovi u redovima, ali i da je sasvim normalno da sve to tijekom sezone malo „podivlja“. Postoji jako puno ljepote u toj „nesavršenosti“.
U mom „divljem“ vrtu uz obilje za mene, postoji  i raj za brojne korisne organizme u vrtu. I iako sve to izgleda kao mali kaos – sve tu ima svoju svrhu i logiku.
Uvijek se šalim na račun ovakvog vrta da se u njemu samo ja mogu snaći – zato nikad u njemu lopovi ne bi mogli išta ubrati.

Ne zaboravimo da je ljepota je u oku promatrača. Tako da u konačnici – savršeni vrt za svakog pojedinca ne treba izgledati jednako i ne treba biti savršeno uredno.

Bitno je da vi uživate u njemu i da u njemu uzgojite obilje za sebe i svoju obitelj.

A hrana nije samo ona za jelo – nego i ona za dušu.

Nova vrtlarska sezona je na vratima. Ako želite naučiti kako kombinirati određeno bilje i kada je optimum za sadnju i sjetvu određenih biljaka, te kako maksimalno iskoristiti postojeću površinu, a da uzgojite obilje hrane za sebe i svoju obitelj – na pravom ste mjestu. Još kad vam velim da to može biti jednostavno i prava radost, a ne stres i muka – želite li naučiti kako?

Učite sa mnom u mojim online edukacijama u kojima sam sažela znanje koje sam prikupljala godinama rada na vrtu  – kako biste vi mogli isplanirati najbolju vrtlarsku sezonu.

Da biste započeli najbolju vrtlarsku sezonu i kreirali povrtnjak u kojem ćete već ove sezone uzgojiti obilje, tu su 3 edukacije koje će vam dati svo potrebno znanje za to: “Planiranje vrta”, “Kreiranje vrta i prve sjetve na vrtu” i “Sjetva i uzgoj presadnica u kućnim uvjetima”

Više o edukacijama i posebnoj ponudi kompleta uz popuste i poklone pogledajte na poveznici:
https://www.biovrt.com/zapocnite-novu-vrtlarsku-sezonu-uz-online-edukacije-silvije-kolar-fodor/

O autorici