Zajedno gradimo održivu budućnost - aktivnosti u srpnju 2020 - Biovrt - u skladu s prirodom

Projekti Silvija Kolar-Fodor 1. kolovoza 2020.

Zajedno gradimo održivu budućnost – aktivnosti u srpnju 2020

U sklopu projekta „Zajedno gradimo održivu budućnost“ nastavili smo s redovnim edukativnim aktivnostima tijekom srpnja 2020.

EDUKATIVNE AKTIVNOSTI PŠ NOVO SELO ROK

Nastavili smo s biovrtlarskim grupama na otvorenom u školskom vrtu i dvorištu, s time da smo tijekom ljeta ove aktivnosti provodili kao volonterske ljetne grupe na koje smo pozvali i roditelje učenika da nam se pridruže. Odaziv lokalne zajednice bio je veliki i ponosni smo što ovakvim pristupom uključujemo i povezujemo učenike i njihove obitelji u zajedničke aktivnosti i što svi zajedno radimo na uređenju škole i što i na obitelji učenika prenosimo znanja i principe održivih modela uzgoja hrane za budućnost.

Ljetne volonterske grupe s uključenim obiteljima učenika, skupljanje sjemenja, berba i degustiranje plodova, uređenje vrta

Vrtlarska grupa PŠ N.S.Rok 08.07.2020.
Više fotografija pogledajte u galeriji na linku:
https://www.biovrt.com/galerija/vrtlarska-grupa-ps-n-s-rok-08-07-2020-zajedno-gradimo-odrzivu-buducnost/

Vrtlarska grupa PŠ N.S.Rok 22.07.2020.
Više fotografija pogledajte u galeriji na linku:
https://www.biovrt.com/galerija/vrtlarska-grupa-ps-n-s-rok-22-07-2020-zajedno-gradimo-odrzivu-buducnost/

TERENSKA NASTAVA UČENIKA PŠ NOVO SELO ROK U USTANOVI MEĐIMURSKA PRIRODA 14.07.2020.

U utorak 14.07. učenici PŠ N.S. Rok posjetili su ustanovu Međimurska priroda. U novootvorenom centru “Med dvemi vodami” upoznali su se s važnosti očuvanja šuma, a u Žabniku, na novouređenoj stazi u edukativnoj igri naučili su sve o životnom ciklusu ugroženog jelenka, o međimurskom konju, te o pticama i životu u živoj mrtvici. Edukacija je kao i uvijek bila odlična, a učenici su dobili mnoga korisna znanja o očuvanju bioraznolikosti.

Više fotografija pogledajte u galeriji na linku:
https://www.biovrt.com/galerija/14-07-20-terenska-nastava-u-medimurskoj-prirodi-ps-n-s-rok-zgob/

 

Projekt “Zajedno gradimo održivu budućnost” traje od 01.03.2019.-28.02.2021. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Gornji Mihaljevec.
Program sufinanciraju Ured za udruge Vlade RH, Grad Čakovec i Međimurska županija. Više o projektu pročitajte na: https://www.biovrt.com/zajedno-gradimo-odrzivu-buducnost/

O autorici