Zajedno gradimo održivu budućnost - Biovrt - u skladu s prirodom

Projekti Silvija Kolar-Fodor 27. svibnja 2019.

Zajedno gradimo održivu budućnost

Projekt “Zajedno gradimo održivu budućnost” traje od 01.03.2019.- 28.02.2021. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Gornji Mihaljevec.

Ukupna vrijednost projekta je 516.091,56 kn. Projekt financijski podržava Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, a na temelju provedenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unapređenje ekonomske i socijalne kohezije”  u iznosu od 461.850,00 kn, Grad Čakovec u iznosu od 8,000,00, Međimurska županija u iznosu od 8,000,00, Ured za udruge Vlade RH u iznosu od 37.969,09 te udruga Biovrt u iznosu od 272,47.

Voditeljica projekta i edukatorica na projektu je Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, autorica i biovrtlarka.

O PROJEKTU:

«Zajedno gradimo održivu budućnost» traje 24 mj, a u Međimurskoj županiji. Partnerski ga provode udruga Biovrt, I. OŠ Čakovec s Područnom školom NSR te OŠ Gornji Mihaljevec. Provesti ćemo efikasne aktivnosti jačanja kapaciteta za 10 OŠ, motivirati ih za provedbu edukativnih programa, educirati učenike 12 OŠ o zdravom načinu života, očuvanju prirode, bioraznolikosti i održivom razvoju kroz različite aktivnosti (radionice, terenska nastava, volonterske akcije, edukativni videi, edukativni plakati). Aktivno ćemo uključivati djecu, volontere i lokalnu zajednicu, kroz volonterske akcije opremiti uključene škole za učenje u prirodi (klupice, reciklažni otok, hoteli za kukce, začinsko-cvjetno-voćne gredice, hranilice/pojilice/kućice za ptice.) Omogućiti ćemo im iskustveno učenje i razvoja ključnih kompetencija, dok ćemo školama uz edukaciju i mentorstvo stvoriti sve potrebno za nastavak rada na ovim temama. Prijenosom znanja i dobrih praksi potaknuti ćemo što više škola na provedbu edukativnih aktivnosti ovih tema u školama. Kreirati ćemo plakat, edu-videe i video o rezultatima koji će nam u tome pomoći, a koje ćemo distribuirati svim OŠ u HR.

 

      

Program sufinanciraju Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Grad Čakovec i Međimurska županija.

Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost udruge Biovrt – u skladu s prirodom i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i ostalih donatora.

O autorici