Terenska nastava 08.11.17. - Međimurska priroda - Biovrt - u skladu s prirodom

Projekti Silvija Kolar-Fodor 11. studenoga 2017.

Terenska nastava 08.11.17. – Međimurska priroda

U srijedu 08.11.17. udruga Biovrt u suradnji s Područnom školom Novo Selo Rok organizirala je terensku nastavu za sve učenike Područne škole Novo Selo Rok u sklopu projekta “U školskom vrtu (i mi) rastemo” kojeg financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Posjetili smo Javnu ustanovu za zaštitu prirode Međimurska priroda gdje su učenici slušali predavanje o zaštiti prirode i životinjama koje se nalaze u Regionalnom parku Mura-Drava, te saznali sve o ugroženom leptiru plavcu radi kojih postoji i zaštićeni lokalitet u Međimurju – Bedekovićeve grabe.

Nakon izuzetno zanimljivog predavanja, svi učenici su posebno učili o životnom ciklusu leptira plavca i njihovoj povezanosti s biljkom krvarom (Sanguisorba officinalis) i mravima, te je svaki učenik sam nacrtao životni ciklus leptira plavca.

 

08112017 13  08112017 76

Bilo nam je jako zanimljivo, vratili smo se doma s puno novog znanja kojeg će naši mali učenici-vrtlari znati primjenjivati u svakodnevnom životu i štititi prirodu za buduće generacije.

Hvala svima na sudjelovanju!

 

Više fotografija pogledajte na sljedećem linku:

https://www.biovrt.com/galerija/terenska-nastava-08-11-17-medimurska-priroda/

 

Projekt “U školskom vrtu (i mi) rastemo” traje od 01.10.2017.-31.08.2018. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok

više o projektu pročitajte na linku: http://www.biovrt.com/projekti/u-skolskom-vrtu-i-mi-rastemo

 

logo zaklada u boji

 

 

 

 

O autorici