Svojim malim vrtom možemo napraviti velike promjene u svijetu - Biovrt - u skladu s prirodom

Svojim malim vrtom možemo napraviti velike promjene u svijetu

Mnogi nisu svjesni koliku moć imaju kao pojedinac. I tu moć možemo najbolje realizirati kroz odabir hrane koju jedemo. Jer jesti moramo svaki dan, i to barem triput dnevno. Zato je itekako važno kakva je to hrana. Svaki put kada kupite hranu iz konvencionalne proizvodnje, koje ja u procesu zagadila i tlo, i uništila bioraznolikost, i koju je neki nadničar uzgajao za ispodprosječnu plaću, i koja u konačnici truje i vas – to je sustav kojemu ste rekli “da” i koji podržavate – jer onome komu plaćate, taj sustav podržavate.

 Zato, vlastiti vrt i uzgoj vlastite hrane je uistinu najveći aktivistički čin koji možete napraviti za pozitivne promjene u svijetu! Jer time glasate za Planet, za svoje zdravlje, za bioraznolikost, za budućnost vaše djece! Ako nemate svoj komadić zemlje, hranu možete uzgajati na terasama, balkonima, prozorskim daskama, naći parcelu u urbanim vrtovima. U konačnici, ono što ne možete sami uzgojite, kupite od lokalnih ekoloških proizvođača – recite time veliko “DA” onima koji uzgajaju hranu na način da čuvaju vaše zdravlje i zdravlje Planeta.

Svijet mijenjamo i školskim vrtovima, učeći djecu uzgoju zdrave hrane i radosti stvaranja. Gore na fotografiji je mali školski vrt u OŠ Vratišinec koji sam s njima pokrenula prošle godine

Moje ime je Silvija Kolar-Fodor, ja sam autorica, biovrtlarka, aktivistica i zaljubljenica u prirodu. Posljednjih 14 godina inspiriram i educiram vrtlare/ice i one koji to žele postati kako lako i jednostavno, a uz puno radosti mogu uzgojiti obilje zdrave hrane. Znanje i podršku u tome pružam vam kroz svoju knjigu “Vrtlarenje u skladu s prirodom”, edukacije, www.biovrt.com i domaće sjeme iz biovrta.

Vjerujem da upravo vlastitim biovrtom i podrškom lokalnog organskog uzgoja svi zajedno stvaramo bolju budućnost za sebe i za buduće generacije.

Budite i vi sa mnom promjena koju želite vidjeti!

 

#biovrt

O autorici