Super je imati biovrt (i) u posudama - Biovrt - u skladu s prirodom

Silvijin kutak Silvija Kolar-Fodor 18. kolovoza 2020.

Super je imati biovrt (i) u posudama

Odlično je iskoristiti svaki kutak za uzgoj hrane na dohvat ruke.  Nije li to pravo bogatstvo i prava sloboda – imati vlastitu hranu i biti samodostatan?

Iako imam velike vrtove i zagovaram uzgoj hrane na otvorenom, također sam malo po malo oformirala i veliki vrt u posudama koje držim oko kuće. Iako sam počela s uzgojem cvijeća u teglama, i to prvenstveno onog koje ne može podnijeti vanjske uvjete zimi, malo po malo ovaj vrt se je mijenjao i u njemu stalno povećavam i povrće. Na ovaj način kombiniram vrste koje možda ne bi toliko dobro uspjele na otvorenom – patlidžane koje bi mi na vrtu pojele krumpirove zlatice, chilli papričice koje bi se na vrtu oprašile s slatkim paprikama, i rajčice, koje za kišnih godina na vrtu prilično napada plamenjača… a u teglama oko kuće su na sušem i toplijem, pa tako tu imam duže berbe. Također, postoje brojni kultivari rajčica koji su najbolji za uzgoj upravo u teglama i zauzimaju malo prostora, a daju obilje plodova.

U novom videu saznajte zašto je uz veliki vrt na otvorenom super imati još i mali vrt u posudama oko kuće i kako sam ja iskoristila taj prostor te u obilju kojeg povrća uživam u kolovozu.

Ako imate prilike, svakako kreirajte i svoj vrt u posudama – jer velika je prednost imati obilje hrane na dohvat ruke čim otvorite ulazna vrata 🙂

Sjeme biljaka pogodnih za uzgoj u teglama potražite u našim viškovima sjemenja u katalogu OVDJE.

O autorici