Posjetite oazu bioraznolikosti u Međimurju - Biovrt - u skladu s prirodom

Silvijin kutak Silvija Kolar-Fodor 10. kolovoza 2021.

Posjetite oazu bioraznolikosti u Međimurju

Imam odličnu vijest za sve koji žele naučiti više o organskom uzgoju iz prve ruke i inspirirati se na prekrasnom i jedinstvenom imanju. Konačno imate priliku posjetiti moje imanje Biovrt u Novom Selu Rok i to u doba godine kada je vrt najšareniji i najbujniji – sredinom kolovoza.

Upoznajte i doživite pravu oazu bioraznolikosti u Međimurju u edukativnom obilasku Biovrta, te se uvjerite i naučite kako je moguće uzgajati hranu na organski način unatoč svim izazovima.

U ovom vrtu nosimo se i s španjolskim puževima, zelenim stjenicama i ostalim nametnicima te bolestima biljaka na potpuno organski način. Saznajte na licu mjesta kako 🙂

Imanje Biovrt nastalo je pred 15 godina u Novom Selu Rok. Od hobija na početnih 400 kvadrata povrtnjaka, imanje danas uključuje 3 povrtnjaka na kojima se svake godine uzgaja veliki dio starinskih i tradicijskih sorti, voćnjake, bobičnjak, šumski vrt, livade, oranice i močvaru, ukupno na preko 3 hektara. Mnogi koji su posjetili ovaj vrt istaknuli su da nikad nisu vidjeli više bioraznolikosti biljnih i životinjskih vrsta na jednom mjestu, a mene često opisuju kao „hodajuću enciklopediju“(čisto da znate da vas očekuje puno informacija tijekom edukativnog obilaska).

Stoga posjeta imanju Biovrt nije samo obični obilazak, nego pravi doživljaj uz vrhunsku edukaciju.

Da bi čim bolje mogli doživjeti najveći povrtnjak i vidjeti sve kombinacije povrća, cvijeća, začinskog i ljekovitog bilja, kreirali smo i stazu unutar samog povrtnjaka.

Glavna ideja na imanju je kako uzgojiti obilje hrane uz čim manje posla – na način da priroda odradi većinu posla za nas. Tako ovo imanje održava svega 3 ljudi, a sami povrtnjaci na kojima se svake godine održava mnoštvo različitih sorti povrća su na površini preko 2000 kvadrata! Povrtnjaci nisu samo povrtnjaci, nego kombinacija povrtnjaka i cvjetnjaka, te u svako doba sezone vrt je prepun i cvjetova, ali i raznih oprašivača.

Tijekom edukativnog obilaska provest ću vas cijelim imanjem i upoznati s tehnikama koje primjenjujem na vrtu. Upoznat ću vas s osnovama organskog vrta, šumskog vrta te voćnjaka. Uz mnoštvo korisnih aktualnih savjeta i primjera koje možete vidjeti kako funkcioniraju u praksi, imate priliku inspirirati i osnažiti se za primjenu istih na svom imanju.

KADA I KAKO MOŽETE POSJETITI IMANJE BIOVRT
Prijavite se za jedan od slijedećih termina:
14.08.2021. (subota) 10:00-14:00
19.08.2021. (četvrtak) 16:00-20:00

I radi velikog interesa, dodali smo još termin tijekom rujna:
11.09.2021. (subota) 10:00-14:00

CIJENA PROGRAMA EDUKATIVNOG OBILASKA
Cijena edukativnog obilaska je 129 kn za odrasle, za djecu od 7 do 12 godina 49 kn, a za djecu do 6 godina izlet je besplatan. Uplate za plaćanje šaljemo vam po prijavi.

Prilikom obilaska poklonit ću vam 3 paketića sjemenja iz biovrta po mom izboru, moći ćete kupiti dostupne kulture s OPG-a, a počastiti ću vas i laganom veganskom i vegetarijanskom zakuskom pripremljenom od namirnica s imanja.

KAKO SE PRIJAVITI?
Broj mjesta je ograničen i prijave primamo do popunjenja grupe. Prijave su obavezne putem online prijavnice OVDJE.

Kratki video s pozivom na posjet pogledajte ovdje:

IFrame

O autorici