Održani Dan otvorenih vrata u biovrtu 2015 - Biovrt - u skladu s prirodom

Održani Dan otvorenih vrata u biovrtu 2015

Dana 04.07.2015. godine održan je Dan otvorenih vrata u biovrtu Silvije Kolar-Fodor, predsjednice udruge Biovrt – u skladu s prirodom. Vrt se nalazi u Novom Selu Rok, mjestu pored Čakovca, a ove godine ga je posjetilo oko 60 ljubitelja prirode i vrtlarenja iz Međimurja, Varaždina, Zagreba, Sesveta, Sv.I.Zeline, Koprivnice….

U sklopu Dana otvorenih vrata Silvija Kolar-Fodor održala je predavanje “Zdravo tlo kao temelj uzgoja zdrave hrane – iscjeli tlo u svom vrtu i uzgoji organsku hranu”,

04072015 biovrt 104072015 biovrt 3

Nakon predavanja Silvija Kolar-Fodor provela je sve posjetitelje kroz vrt(ove) i održala terensko predavanje u sklopu obilaska biovrta, šumskog vrta, voćnjaka, te livade i oranica.

Uz organizirana predavanja i obilazak vrta, za sve posjetitelje vrta bio je i pripremjen domjenak s isključivo domaćom pripremljenom hranom i slasticama, koju su pripremili članovi i volonteri udruge.

Svi sudionici/ce su dobili na poklon sjeme Globus čička kojeg vole pčele, a u sklopu naše kampanje “Čuvaj pčelicu” (VIŠE).

04072015 biovrt 204072015 biovrt 14

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na radionicama i predavanjima udruge, volonterima udruge i svima koji su sudjelovali na ovom događaju te dokazali kako je interes za ovakvim načinom uzgoja hrane veliki.

Više fotografija s Dana otvorenih vrata možete pogledati na našoj facebook stranici “Udruga Biovrt – u skladu s prirodom” (OVDJE), a  pogledajte i video s navedenog događaja:

Daljnje aktivnosti udruge i tekstove o biovrtlarstvu možete redovno pratiti na stranici www.biovrt.com.

Udruga “Biovrt – u skladu s prirodom” je nevladina i neprofitna organizacija koja radi na promicanju i edukaciji o životu u skladu s prirodom, podizanju svijesti o održivom razvoju, promicanju očuvanja biološke raznolikosti, te na promicanju ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito.

 

O autorici