Održani Dan otvorenih vrata 2016 u biovrtu - Biovrt - u skladu s prirodom

Održani Dan otvorenih vrata 2016 u biovrtu

I ove godine udruga Biovrt – u skladu s prirodom organizirala je Dan otvorenih vrata. S obzirom na česte upite za posjetu vrta, na Dan otvorenih vrata svi zainteresirani mogu obići cijeli biovrt uz terensko predavanje i saznati više o vrtu i metodama biovrtlarstva koje koristimo. U sklopu događaja održavamo i edukativno predavanje i domjenak s domaćom hranom. Izuzetno nam je drago što je ovaj događaj svake godine dobro posjećeni i okuplja vrtlare/ice iz cijele Hrvatske, te s radošću dijelimo iskustva s svima njima.

Dan otvorenih vrata održani je 27.08.2016. u biovrtu Silvije Kolar-Fodor, predsjednice udruge Biovrt – u skladu s prirodom. Vrt se nalazi u Novom Selu Rok, mjestu pored Čakovca, a ove godine ga je posjetilo preko 50 ljubitelja prirode i vrtlarenja iz Međimurja, Varaždina, Zagreba i okolice, Sv.I.Zeline, Karlovca, Đurđenovca, Ravne Gore ….

U sklopu Dana otvorenih vrata Silvija Kolar-Fodor održala je predavanje “Sjeme kao zalog naše budućnosti – zašto čuvati sjeme iz svog vrta”.

 dan otv vrata 2016 7   dan otv vrata 2016 9

 Nakon predavanja je za sve posjetitelje održani obilazak kroz vrt(ove) i terensko predavanje u sklopu obilaska biovrta, šumskog vrta, voćnjaka, te livade i oranica.

        dan otv vrata 2016 10   dan otv vrata 2016 11

 Uz organizirana predavanja i obilazak vrta, za sve posjetitelje vrta bio je i pripremjen domjenak s isključivo domaćom pripremljenom hranom i slasticama, koju su pripremili članovi i volonteri udruge.

Svi sudionici/ce su dobili na poklon sjeme mješavine sjemenja raznih vrsti rajčica iz biovrta.

 dan otv vrata 2016 5  dan otv vrata 2016 4

 Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na radionicama i predavanjima udruge, volonterima udruge i svima koji su sudjelovali na ovom događaju te dokazali kako je interes za ovakvim načinom uzgoja hrane veliki.

Više fotografija s Dana otvorenih vrata možete pogledati na našoj facebook stranici “Udruga Biovrt – u skladu s prirodom” OVDJE, a video s Dana otvorenih vrata koji je napravila volonterka udruge pogledajte OVDJE.

Daljnje aktivnosti udruge i tekstove o biovrtlarstvu možete redovno pratiti na stranici www.biovrt.com.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

 

 

O autorici