Da bismo bili sretni u životu trebamo stvaranje, a ne stvari. - Biovrt - u skladu s prirodom

Da bismo bili sretni u životu trebamo stvaranje, a ne stvari.

Čovjek nikada ne može biti zaista sretan samo kao potrošač. Svaka stvar koju kupimo, koliko god mi mislili da će nas uveseliti, prije ili poslije postaje smeće. A čovjek nakon toga i dalje osjeća prazninu i nezadovoljstvo.

Ona karika koja mnogim ljudima u životu nedostaje da bi zaista bili sretni i da bi se osjećali ispunjeno je STVARANJE. Čovjek je po prirodi radoznala vrsta, koja je zaista u stanju napraviti čudesa i divote na ovom planetu. Stvaranjem dobivate one iskre, onaj ushit, onu radost kad vidite što ste sve u stanju zamisliti, kreirati i napraviti. Što god da čovjek radi, zaista može naći veliko ispunjenje u stvaranju. Ne biti tupa jedinka koja samo konzumira, trči za novcem, zgrče stvari i stvara smeće na ovom planetu. Time ubijate duh u sebi, ali svojim izborima pridonosite uništenju ovog planeta i svih njegovih čuda.

Pronađite stvaratelja u sebi, istraživača, kreatora. Time ćete pronaći i istinsku radost u životu.

Ja sam ga pronašla u vrtu, u suradnji s prirodom. Kreirajući svakog proljeća ispočetka svoj vrt, uzgajajući hranu, promišljajući o biljkama o kombinacijama koje ću uzgojiti, počevši od praznih parcela poput praznog slikarskog platna, kreiram prekrasnu umjetničku kreaciju svake godine iznova. Kreirajući trajne dijelove vrta, pergole, sadeći šumske vrtove, voćnjake… “spašavajući” parcele od sustavnog trovanja… Od malog vrta pred 18 godina, do pravog imanja od 6 hektara danas, i dalje sam sva u zanosu i ushitu i uživam u STVARANJU.

A u suradnji s prirodom nikad ne možete pogriješiti, jer osim ove prekrasne radosti – kreirate i svoju neovisnost, imate svoju vlastitu zdravu hranu, i dali ste si svrhu i smisao u ovom životu. I ne pridonosite uništenju planeta – nego ste dio nade na ovom planetu koja ga zaista može spasiti i za one koje dolaze nakon nas.

O autorici