Budi svjetlo! - Biovrt - u skladu s prirodom

Budi svjetlo!

Više nego ikad, čini se da svijet ide u krivom smjeru. Da su ljudi izgubili sami sebe.

Ne gledam više TV, preskačem vijesti i žuti tisak koji pokušava iskočiti putem društvenih mreža.
Trudim se čim manje biti dio i pod utjecajem toga što nam serviraju svakodnevno.
Drama, žutilo, šokiranje, konzumerizam, strah….

Jer to nas sve tjera daleko od sebe i od stvaranja društva gdje čovjek nije čovjeku vuk. Tjera nas od zajedništva, empatije, ljudskosti, brige i odgovornosti za ovaj Planet.
Otrgnulo je čovjeka od majke Prirode i od shvaćanja našeg mjesta na ovom prekrasnom Planetu. Učinilo je čovjeka tvrdim, materijalistom, pohlepnim, bezosjećajnim, beskrupuloznim, nesvjesnim patnje i drugih ljudi, ali i drugih bića na ovom planetu – dok se sve koristi i sve eksploatira za ljudsku „dobrobit“, za ljudsku korist i za ljudsku zabavu.

Sve je „roba“, i potlačeni radnici diljem svijeta gdje rade da bi na drugom bogati mogli imati previše, i uništavanje planeta i bioraznolikosti u ime uzgoja čim jeftinije hrane, i mnoštvo jadnih životinja koje su cijelog života zatvorene i prenatrpane u prostorijama samo za uzgoj hrane, gdje mnoge svjetlost prvi put vide kod transporta na klanje gdje umiru u mukama u pogonima …. Mnogi ih niti ne gledaju kao živa bića koja se boje, koja isto tako komuniciraju s drugim pripadnicima svoje vrste, koja isto tako žele živjeti na ovom planetu i voljeti, brinuti se o svom pomlatku i bližnjima….. čovjek im je oduzeo pravo na bilo kakvo drukčije postojanje i proglasio ih “robom”, svojom hranom i dao si pravo ubijati ih i konzumirati ne razmišljajući koliko patnje time činimo drugim bićima na planetu. Koliko je samo patnji tih bića bilo da bi došle kao hrana na blagdanske stolove ovih dana….

Danas na ovom planetu neki imaju sve – tople domove, bogate stolove, masu odjeće i stvari koje nikad neće sve iskoristiti … i one koji će cijelog života sanjati o toplom vlastitom domu, o životu u miru gdje se neće morati bojati ili strahovati od novih napada, eksplozija, gdje će imati tek dovoljno da ne odu na spavanje u suzama i praznog želuca, ne brinući se o tome jesu li njihovi najmiliji još živi.

Na svijetu ima dovoljno za sve i svi bi mogli živjeti u miru – ali nekima to očigledno ne odgovara….. radi moći, materijalnog bogatstva, ega, ludila…..
Da, ludi je ovo svijet. I ne možemo ga promijeniti odjednom. Ali ako se MI SAMI ne promijenimo, ako mi ne počnemo raditi sve što je u našoj moći da svijet ne postane bolje mjesto – stvari nikad neće krenuti na bolje – nego će se nastaviti ovo ludilo i bezočnost oko nas.

Stoga, u ovo vrijeme promišljanja o svijetu, životu, u vrijeme kad donosimo neke nove odluke – odlučite biti svjetlo. Odlučite vi biti najbolja verzija sebe, odlučite živjeti život svjesno, s puno ljubavi i prema sebi i prema svima i svemu na ovom prekrasnom Planetu.

Svi smo dobili jedinstveni i najljepši dar u ovom dijelu svemira – a to je Život. Iskoristimo ga na prave stvari, iskoristimo život na ljubav, stvaranje, radost, pomaganje, na to da svi budemo promjena koju želimo živjeti u ovom svijetu. Potrudimo se biti dostojni tog prekrasnog dara koji smo dobili.

Sretni blagdani svima koji slavite.

O autorici