Biovrt traži on-line volontere - Biovrt - u skladu s prirodom

Biovrt traži on-line volontere

 

Udruga Biovrt poziva vas na on-line volontiranje – sudjelujte u stvaranju baze biljnih vrsta koje čuvamo od zaborava, te u stvaranju baze medijskih objava.

Tražimo 6 volontera/ke iz cijele RH – volontirate od kuće 🙂

1. Volonteri/ke za unos u bazu biljnih vrsta
U biovrtu uzgajamo preko 400 vrsta cvijeća, začinskog i ljekovitog bilja, a od zaborava i izumiranja čuvamo i mnogobrojne stare sorte. Osim što imamo i program Čuvari sjemenja, zainteresirani mogu nabaviti i viškove sjemenja kod nas, a mi ih svojim aktivnostima potičemo da nadalje održavaju i skupljaju sjeme tih vrsti u svojim vrtovima.
Pripremamo bazu svih čuvanih vrsta u Biovrtu i u tome trebamo vašu pomoć.
Tražimo: 4 volontera/ke koji će, prema dobivenim uputama ispunjavati bazu. Nije komplicirano, potrebno je upisivati dostupne podatke i linkove u tablicu.

2. Volonteri/ke za izradu baze press clipping – medijskih objava s portala
Udruga Biovrt provodi mnoge aktivnosti, a naši dragi mediji to redovito prate. Želimo te objave sačuvati I objaviti na www.biovrt.com
Tražimo: 2 volontera/ke koji će pretražiti internet portale, prikupiti i arhivirati članke o aktivnostima udruge.
Detaljne upute osigurane. Volonteri trebaju znati napraviti print screen, izrezati i spojiti jpg u bilo kojem grafičkom programu.

Potrebno je da imate:
– vlastito računalo i internet te da se njima aktivno koristite (word, excel, dropbox)
– za odvojiti najmanje 10-tak volonterskih sati u roku od 7 dana od zaprimanja upute
– odgovornost prema dobivenom zadatku
– dobru volju 🙂

Mjesto rada: na svom računalu u svom domu, iz bilo kojeg dijela RH
Volontirate iz svog doma u vremenu kada vama najviše odgovara, dogovori se vrše putem e-maila. Ispunjenu bazu vraćate nam na mail u roku od 7 dana od preuzimanja zadatka.

Ovom prilikom možete mnogo naučiti o biljnim vrstama cvijeća, ljekovitog i začinskog bilja kao i povrća. Sudjelujte u stvaranju naše baštine <3

Udruga Biovrt svakom volonteru/ki poklanja paketić sjemenja “Očuvajmo biorazzznolikost” mješavinu najmanje 6 različitih vrsti za privlačenje korisnih kukaca (pčela, bumbara, leptira, osolikih muha…) i ptica u vaš vrt.

Zainteresirani?

Prijavite se do 27.8.2017. putem prijavnice na https://tinyurl.com/biovrt-volonterskaprijavnica nakon čega ćemo vas kontaktirati.

 

Veselimo se suradnji 🙂
Tim udruge Biovrt

 

 

O autorici