Zarazi se vrtlarenjem na www.biovrt.com - Biovrt - u skladu s prirodom

Zarazi se vrtlarenjem na www.biovrt.com

Počela su izazovna vremena za čovječanstvo, nešto čemu se mnogi nisu nadali. U ovo vrijeme straha pred koronavirusom, izolacijom pojedinaca, prestankom rada škola, institucija i brojnih firmi, vraćamo se osnovama, onome što trebamo svaki dan za svoj opstanak.

A to je – HRANA! 

I tek sada spoznajemo ranjivost cijelog sustava. Hrvatska nije dostatna po proizvodnji hrane, a u ovim kriznim vremenima vlada donosi vatrogasne mjere zabrane izvoza hrane. Tko zna što nas još čeka, a osobno se nadam da će donositelji zakona mudro spoznati da je prehrambena neovisnost osnova brige za svoje građane. U vrijeme kada nam se sela prazne, zatvaraju mali opg-i, a pojedinci ovise o hrani u dućanima koja je dobrim dijelom iz uvoza, mnogi se ozbiljno pitaju – što ćemo jesti ako nam zatvore dućane.

A imamo toliki potencijal biti samodostatni – i kao država i kao pojedinci. Na brojnim zapuštenim zemljištima, ali i na postojećim poljoprivrednim površinama na kojima se radi masovna monokulturna industrijska poljoprivreda  – mi možemo bolje i možemo proizvesti obilje hrane!

Mnogi pojedinci u našoj državi imaju komadić zemlje i uvjete za uzgoj hrane. Hranu možemo uzgajati na okućnici zajedno s cvijećem, na mjestima gdje sad imate travnjak, među voćkama, na oranicama koje su možda prije bile iznajmljene većim poljoprivrednicima – što je česta priča u mom Međimurju. Početi možete čak i na prozorskim daskama i terasama – i u teglama možete vrlo uspješno uzgajati npr. rajčice i paprike (VIŠE), brojno začinsko bilje…. Ako i nemate svoj mali komadić zemlje, u mnogim gradovima na proljeće se možete prijaviti i za dodjelu prostora na zajedničkim urbanim vrtovima… Zemlja se može i iznajmiti, kupiti, iznajmiti za dio uroda ili održavanje prostora … Mnogo je opcija – a onaj tko stvarno želi – naći će rješenje umjesto izgovora.

 

A sljedeće što vam treba je – znanje.

Znam, mislili smo da nam to više ne treba, da će se sustav brinuti o nama na način da se dio sektora bavi hranom, a ljudi drugim poslovima i da za novac mogu kupiti hranu – ali jasno je da ne možemo uvijek računati na to da će tako funkcionirati. Vrtlari, oni koji imaju znanje o uzgoju hrane, preživjeti će sve moguće nedaće koje nam budućnost može donijeti, jer oni znaju kako samo s par sjemenki uzgojiti obilje.

Pozivam da se – za dobrobit sebe i svoje obitelji – zarazite s vrtlarenjem J

Naravno, tu sam i ja da vam pomognem  s znanjem koje stječem godinama u svom biovrtu – jer upravo znanje o uzgoju hrane nešto je što trebamo vratiti čovječanstvu. Tako na mojoj web stranici www.biovrt.com imate dostupno preko 700 tekstova o uzgoju o vrtlarenju – koji će vam pomoću u svim nedoumicama oko vrtlarenja u skladu s prirodom.
Ovo znanje pretočila sam i u svoju prvu knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ koju možete naručiti putem narudžbenice OVDJE.
Također, pratite me sa svakodnevnim savjetima na profilima na društvenim mrežama  (facebook i instagram), a za najbolji početak s domaćim sjemenjem, pogledajte što još imamo od viškova sjemenja dostupno u našem katalogu na www.biovrt.com/katalog.

Uz kratke edukativne videe koje objavljujem na mom Youtube kanalu, uskoro će vam biti dostupne i on-line edukacije.

Uz znanje o vrtlarenju, naučiti ću vas i osnove o samoniklom bilju – hrani koju nam priroda cijele godine nudi besplatno, samo ju treba znati prepoznati i brati u pravo vrijeme.

U nesreći što nas je zadesila kriza oko koronavirusa – sreća je da se je ovo dogodilo u proljeće, kada je idealno vrijeme da krenete u ovu avanturu.

Stoga, krenimo zajedno. Učite sa mnom korak po korak  i uživajte u stvaranju svog malog raja i izvora neovisnosti. Pridružite nam se i u našoj velikoj vrtlarskoj zajednici u facebook grupi Biovrt.com – u skladu s prirodom.

I upamtite: uzgojem organske hrane osigurati ćete svojoj obitelji zdravlje i neovisnost. Ali i dobiti puno radosti i inspiracije u životu 🙂
Zato – slobodno se zarazite vrtlarenjem <3 

 

Za početak, prošećite sa mnom mojim biovrtom sredinom ožujka 2020 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=FDmcL7xLNtw

 

O autorici