Udruga Biovrt poklanja priručnik i sjeme za pokretanje školskih vrtova - Biovrt - u skladu s prirodom

Školski vrt Silvija Kolar-Fodor 5. studenoga 2018.

Udruga Biovrt poklanja priručnik i sjeme za pokretanje školskih vrtova

Vrijeme je za promišljanje o novoj vrtlarskoj sezoni, a u 2019. godini željeli bismo da diljem Hrvatske nikne što više školskih vrtova.

Iz tog razloga, kako bi vas potaknuli da se ohrabrite kreirati ili proširiti školski bio/vrt, začinski vrt ili cvjetni vrt, udruga Biovrt nagraditi će 10 škola vrtlarskim start paketom koji se sastoji od “Priručnika za kreiranje školskih vrtova i provođenje biovrtlarskih aktivnosti – U školskom vrtu i mi rastemo” autorice Silvije Kolar-Fodor, 10 paketića sjemenja za vaš školski vrt i brošure “Očuvajmo biorazzznolikost”.

Tko može sudjelovati? Sve škole s područja Republike Hrvatske.

Kako sudjelovati?
Od 6. do 17.11.18. pošaljite nam fotografiju gdje biste željeli pokrenuti školski vrt/gredicu/začinski/cvjetni vrt i pismo kako i zbog čega to želite realizirati.
Ako već imate školski vrt, pošaljite nam fotografiju i pismo zbog čega ste ga i kako pokrenuli, kako to kod vas funkcionira i zbog čega ga želite proširiti.

Udruga Biovrt na svojoj će Facebook stranici 19.11.18. kreirati će album fotografija gdje će objaviti vašu fotografiju i priču.

U razdoblju od 19. do 25.11.2018. album će biti otvoren za pregled i lajkanje.
Nagradu dobiva 10 škola: 5 priča koje će osvojiti srca vrtlarske zajednice po broju lajkova, dok će 5 njih izabrati žiri udruge Biovrt.

Što i kamo poslati?
Fotografiju i priču pošljite nam putem maila na ured(a)biovrt.com  (zamijenite (a) sa @) do 17.11.2018.
Navedite obavezno uz prijavu i: naziv i punu adresu škole, ime i prezime i funkciju osobe koja školu kandidira, e-mail i broj mobitela kontakt osobe.

Priručnik za kreiranje školskih vrtova i provođenje biovrtlarskih aktivnosti autorice Silvije Kolar-Fodor izdan je u sklopu projekta “U školskom vrtu (I mi) rastemo 2018. godine.
Na 80 stranica kreirali smo program koji djeci i mentorima daje potrebna socijalna znanja i vještine, znanje o vrtlarenju i uzgoju zdrave hrane, očuvanju bioraznolikosti i prirode. Ovim je priručnikom obuhvaćen proces čitavog kreiranja školskog vrta i organskog uzgoja, a sve je prožeto prikupljenim pričama i mudrostima.
Pruža neprocjenjivu pomoć početnicima pri započinjanju vrtlarskih školskih priča uz mnoštvo ideja koje možete kroz cijelu godinu raditi sa djecom.

Brošura “Očuvajmo biorazzznolikost” autorice Silvije Kolar-Fodor vodič je za upoznavanje korisnih kukaca u vrtu te načina kako svi mi možemo pomoći njihovom opstanku.

Start paket sjemenja sadrži 10 paketića slijedećih sorti: Rajčica mix, paprika mix, starinska salata mix, blitva, rukola, niski grah biserac, kadifice niske, neven, cinije (Zinnia elegans) i ljetni zvjezdan (Callistephus chinensis).

 

Veselimo se vašim prijavama i novim školskim vrtovima diljem Hrvatske!

 

 

O autorici