Termini predavanja i razmjena sjemenja za proljeće 2022 - Biovrt - u skladu s prirodom

Termini predavanja i razmjena sjemenja za proljeće 2022

Nakon održanih predavanja 05.03. u Karlovcu, 10.03 u Ludbregu te 11.03. u Lepoglavi, pozivamo vas na još nekoliko predavanja koja će Silvija Kolar-Fodor  u organizaciji s udrugama i institucijama ovog proljeća održati diljem Hrvatske.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku za druženje uživo – vidimo se u Istri, Slavoniji i Dalmaciji:)

TERMINI PREDAVANJA:

23.03.2022. (srijeda) u 18:00 u Puli predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje “Zašto i kako uzgajati vlastitu hranu”  organizira Gradska knjižnica i čitaonica Pula. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održat će se razmjena domaćeg sjemenja.
Mjesto održavanja:  Gradska knjižnica i čitaonica Pula – Središnja knjižnica, Kandlerova 39, Pula

26.03.2022. (subota) u 11:30 u Parku prirode Lonjsko polje  predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje “Vrtlarenje u skladu s prirodom – dobre organske tehnike” organizira Park prirode Lonjsko polje. Predavanje će se održati s početkom u 11.30 sati. Nakon predavanja održat će se razmjena domaćeg sjemenja.
Mjesto održavanja:  Posjetiteljski centar Krapje, adresa Krapje 16, 44324 Jasenovac.

30.03.2022. (srijeda)– u 18:00 sati – Sveti Ivan Zelina – predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje “Zašto i kako uzgajati vlastitu hranu” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Gradska knjižnica Sveti Ivan Zelina. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održat će se razmjena domaćeg sjemenja.
Mjesto održavanja: Gradska vijećnica, Trg Ante Starčevića 12, Sveti Ivan Zelina (iznad  knjižnice)

01.04.2022. (petak) u 17:00 sati – Vodice –  predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje “Zašto i kako uzgajati vlastitu hranu” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira grad Vodice. Predavanje će se održati s početkom u 17:00 sati. Nakon predavanja održat će se razmjena domaćeg sjemenja.
Mjesto održavanja: Gradska vijećnica Grada Vodice, Ive Čače 8, 22 211 Vodice

02.04.2022. (subota) u 10:00 – Split – predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje “Zašto i kako uzgajati vlastitu hranu” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira udruga Permakultura Dalmacija. Predavanje će se održati s početkom u 10:00 sati. Nakon predavanja održat će se razmjena domaćeg sjemenja.
Mjesto održavanja:  Gradska knjižnica Marka Marulića, Ulica Slobode 2, Split – u 10:00 sati

02.04.2022. (subota) – 15-17 sati – radionica Kako isplanirati i kreirati vlastiti vrt

Silvija Kolar-Fodor održati će radionicu u suradnji s udrugom Permakultura Dalmacija. Za sudjelovanje na njima obratite se organizatoru na mail pkd.radionice@gmail.com, a više detalja pogledate na poveznici: https://www.facebook.com/events/1141246050007778

 

 

O PREDAVANJIMA:

ZAŠTO I KAKO UZGAJATI VLASTITU (ORGANSKU) HRANU
Na predavanju “Zašto i kako uzgajati vlastitu hranu” ćete saznati kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu te kako je vrtlarenje više od pukog uzgoja hrane.
Predavačica Silvija Kolar-Fodor, biovrtlarka, autorica, aktivistica i predsjednica udruge Biovrt, otkriti će vam na koji sve način možete započeti vlastiti vrt i uzgojiti obilje zdrave hrane – pa čak i ako trenutno nemate zemlju.

VRTLARENJE U SKLADU S PRIRODOM – DOBRE ORGANSKE TEHNIKE
Na predavanju ćete saznati kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predavačica će vam otkriti prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i na klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane.

O PREDAVAČICI: Silvija Kolar–Fodor je autorica, biovrtlarka i aktivistica. Kao velika zaljubljenica u prirodu posvećena je edukaciji o životu u skladu s prirodom. Autorica je knjige „Vrtlarenje u skladu s prirodom« i edukativnog portala www.biovrt.com, a surađivala je kao kolumnistica s brojnim časopisima i portalima. Predsjednica je udruge “Biovrt – u skladu s prirodom” u sklopu koje diljem Republike Hrvatske provodi edukacije, osmišljava i vodi razne projekte kojima pokreće školske vrtove u Međimurju i uvodi edukacijske programe o biovrtlarenju, održivom razvoju i životu u skladu s prirodom u osnovne škole. Čuvarica je brojnih sorti starinskog sjemenja i čuva ih od izumiranja za buduće generacije. Na svom imanju stalno isprobava nove ideje i tehnike biološkog uzgoja te redovito piše i inspirira brojne pratitelje na društvenim mrežama.
Dobitnica je prestižne nagrade Hrvatske utjecajne žene 2020. na području vodstva i inovacija, te nagrade Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje za 2020. u kategoriji 2: Iskorjenjivanje gladi.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

O autorici