Školski hoteli za korisne kukce - Biovrt - u skladu s prirodom

Školski hoteli za korisne kukce

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom provodi građansku inicijativu “Školski hoteli za korisne kukce” koju financira Regionalna zaklada za lokalni razvoj “Zamah” u iznosu od =10,000,00 kn.

Partneri na projektu: I. Osnovna Škola Čakovec – u sklopu nje Područna škola Novo Selo Rok, te Osnovna škola Gornji Mihaljevec.

Trajanje projekta: 15.07.-31.10.2017.

 

O projektu: U dvije osnovne škole s učenicima, njihovim roditeljima i lokalnom zajednicom izgraditi ćemo dva hotela za korisne kukce (solitarne pčele, bubamare, zlatooke…) koja će sudionike naučiti kako i zašto napraviti ovakva skloništa. Odmah nakon gradnje i postavljanje hotela posaditi ćemo i zeleni krov na svakom hotelu, kao još jedan edukativni primjer ekoloških rješenja. Hoteli za kukce ostati će kao ogledni primjerci školama, ali i za posjetu ostalim školama i zajednici za konkretno učenje i promatranje.

U sklopu programa „Očuvajmo biorazzznolikost“ (VIŠE) ove smo godine već održali edukativno predavanje za djecu i roditelje u obje suradničke osnovne škole, a gradnjom hotela za kukce napraviti ćemo mjesto za učenje o korisnim kukcima i važnosti očuvanja bioraznolikosti ovoj generaciji i svim budućim generacijama obiju osnovnih škola.

 

zamah logo  zamah nas doprinos zajednici

O autorici