Školska banka sjemena za budućnost - Biovrt - u skladu s prirodom

Školska banka sjemena za budućnost

Projekt “Školska banka sjemena za budućnost” traje od 01.01.2021.-30.11.2021. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s  Osnovnom školom Dr. Vinka Žganca Vratišinec.

Projekt financijski podržava Grad Čakovec u iznosu od 9.000,00 kn te Međimurska županija u iznosu od 10.000,00 kn.

Voditeljica projekta i edukatorica na projektu je Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, autorica i biovrtlarka.

O PROJEKTU:

Nastavljamo edukaciju učenika u školskom vrtu kreiranom prošle godine, napraviti ćemo im edukativni program o čuvanju sjemenja u školskom vrtu i u to uključiti i lokalnu zajednicu. 90 djece viših razreda OŠ Vratišinec će proći edukativni program o važnosti čuvanja sjemenja, očuvanju prirode i održivom razvoju, a dodatno u biovrtlarska grupa od 20 učenika u sklopu redovne izvannastavne aktivnosti učiti na interaktivan način u školskom vrtu.

Uvesti ćemo ih u zaboravljenu baštinu povezujući djecu, roditelje, volontere i mještane u zajednicu koja zajedno uči, razmjenjuje znanje i unapređuje.

OPĆI CILJ: Kvalitetnim i primjenjivim edukativnim programima o čuvanju sjemenja, očuvanju prirode i održivom razvoju doprinijeti povećanju kvalitete života i biosfere te zaštiti okoliša u Međimurskoj županiji.

O autorici