Prijavi se na radionicu "Prepoznavanje samoniklog jestivog i ljekovitog bilja" 01.04.2023. - Biovrt - u skladu s prirodom

Prijavi se na radionicu “Prepoznavanje samoniklog jestivog i ljekovitog bilja” 01.04.2023.

Znate li da oko nas postoji toliko korisnih divljih samoniklih biljaka, koje su se nekad uzgajale kao povrće?

Mnoge od biljaka koje smatramo korovima su zapravo vrlo korisne i ljekovite. Ali da bi ih znali kako primjenjivati – morate ih prvo naučiti prepoznati.

Na ovoj radionici ćete naučiti upravo to – kako prepoznati jestive i ljekovite samonikle biljke u prirodi i za što ih sve možete koristiti.

Sama radionica održat će se na imanju voditeljice edukacije Silvije Kolar-Fodor, tako da imate jedinstvenu priliku učiti o samoniklom jestivom bilju na terenskoj radionici i upoznati i bilje i njegovo stanište. Obići ćemo više lokacija na imanju te ćete tako imati prilike brati i isprobati samoniklo jestivo bilje na licu mjesta.

Dobit ćete i popis literature, upute kako pretraživati izvore o ovoj temi te popis najčešćeg samoniklog bilja u našim krajevima. Također, dobit ćete i smjernice gdje, kako i kada brati određeno bilje, te na koji način možete određeno bilje zamijeniti za neke otrovne srodnike.

VODITELJICA EDUKACIJE:
Silvija Kolar–Fodor je autorica, biovrtlarka i aktivistica. Kao velika zaljubljenica u prirodu posvećena je edukaciji o životu u skladu s prirodom. Autorica je knjige „Vrtlarenje u skladu s prirodom« i edukativnog portala www.biovrt.com, a surađivala je kao kolumnistica s brojnim časopisima i portalima.
Predsjednica je udruge “Biovrt – u skladu s prirodom” u sklopu koje diljem Republike Hrvatske provodi edukacije, osmišljava i vodi razne projekte kojima pokreće školske vrtove u Međimurju i uvodi edukacijske programe o biovrtlarenju, održivom razvoju i životu u skladu s prirodom u osnovne škole.

Čuvarica je brojnih sorti starinskog sjemenja i čuva ih od izumiranja za buduće generacije. Na svom imanju stalno isprobava nove ideje i tehnike biološkog uzgoja te redovito piše i inspirira brojne pratitelje na društvenim mrežama. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.
Dobitnica je prestižne nagrade Hrvatske utjecajne žene 2020. na području vodstva i inovacija, te nagrade Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje za 2020. u kategoriji 2: Iskorjenjivanje gladi.

GDJE I KADA ODRŽAVAMO EDUKACIJU:
Imanje Biovrt, Novo Selo Rok kraj Čakovca, 01.04.2023. (subota) 10-13:30

CIJENA EDUKACIJE
Cijena edukacije je 29 eur (218,50 kn) po osobi. Uplate za plaćanje šaljemo vam po prijavi.

Za nominalne članove udruge Biovrt, cijena radionice je 26 eur (195,90 kn).

 

KAKO SE PRIJAVITI:
Prijave su obavezne, a broj mjesta je ograničen.
Prijave primamo isključivo putem on-line prijavnice OVDJE.

Nakon prijave šaljemo vam podatke za plaćanje i račun na vaš e-mail.

KAKO SE DOLAZI DO IMANJA BIOVRT
Imanje se nalazi u Novom Selu Rok kraj Čakovca, u Međimurskoj županiji.
Prijevoz na imanje je u osobnoj organizaciji polaznika.
Ukoliko nemate mogućnost dolaska vlastitim prijevozom, moguće je povezati zainteresirane posjetitelje s onima koji dolaze osobnim autom i voljni su povesti suputnike – ukoliko će biti takvih prijava.
Detaljne upute za dolazak poslat ćemo vam mailom nekoliko dana prije edukacije.

O autorici