Pridružite nam se u kampanji "Uklonimo prepreke za ekološku budućnost" - Biovrt - u skladu s prirodom

Pridružite nam se u kampanji “Uklonimo prepreke za ekološku budućnost”

Ekološke poljoprivrednike u RH muče brojni problemi u obavljanju svoje djelatnosti, pa čak i da registriraju istu.
Sukladno Zelenom planu EU i Strategiji od polja do stola, trebali bi do 2030. godine povećati površine pod ekološkom proizvodnjom s sadašnjih 7 na 25%. S hrvatskim procedurama i administracijom to je nemoguće, jedino ako ćemo umjetno podizati brojke upisom pašnjaka i livada pod eko proizvodnju. Zar nam je to stvarno u interesu?

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom u partnerstvu s Hrvatskim savezom udruge ekoloških proizvođača provodi projekt „Budućnost je ekološka“ gdje nam je jedan od ciljeva doprinijeti razumijevanju specifičnih problema s kojima se susreću ekološki proizvođači i ukazati na potrebu njihovog cjelovitog rješavanja.

Upravo radimo veliko istraživanje o problemima ekoloških poljoprivrednika, a o svim onim najčešćim ćemo vas informirati po završetku istraživanja.

Pokrenuli smo i javnu kampanju s videom o problemima registracije bio raznolikih imanja kao ekoloških, a koji možete pogledati na poveznici:

Ovime pozivamo sve sadašnje, bivše i buduće ekološke poljoprivrednike da nam se pridruže u kampanji te nam u komentaru ispod videa, na društvenim mrežama udruge Biovrt ili Hrvatskog saveza udruge ekoloških proizvođača, ili pak u online upitniku jave njihova iskustva i probleme oko eko proizvodnje.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdCLGjeS8v9wwgdooqvZ-Ip8FbtaORLY30mHB83q346HtsuAg/viewform

Vjerujemo da je ekološka poljoprivreda poljoprivreda budućnosti, ali da bi ona stvarno mogla zaživjeti u RH, potrebno je hitno ukloniti nepotrebne prepreke koje koče ekološke poljoprivrednike.

Pridružite nam se u dizanju svijesti o tome, kako bismo svi zajedno doprinijeli bolje ekološke budućnosti za sve nas.

O autorici