Predavanje i razmjena sjemenja 02.03.2013. u Varaždinu - Biovrt - u skladu s prirodom

Predavanje i razmjena sjemenja 02.03.2013. u Varaždinu

S obzirom na veliki odaziv i interes građana za predavanje i razmjenu sjemenja koji su bili održani 16.02.2013. godine u Varaždinu, udruge Gredica i udruga Biovrt odlučili su ponovno organizirati predavanje i razmjenu sjemenja za sve zainteresirane.

a3d0dd59d5912ad2f381163312664f94

Predavanje, uz prigodnu razmjenu sjemenja među građanima, održat će se u Palači Herzer na Franjevačkom trgu, u subotu 2. ožujka, s početkom u 10 sati. Oba događaja, koja zajednički organiziraju udruge “Biovrt” i “Gredica”, besplatni su i otvoreni za javnost. Razmjena sjemenja trajati će do 14 sati, a na njoj će sudjelovati članovi raznih udruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz ovih krajeva, te se pozivaju i svi ostali zainteresirani. Tko nema sjeme za razmjenu moći će i kupiti sjeme za daljnje razmnožavanje.
Google Maps:http://goo.gl/maps/Uylcw.
Besplatno parkiralište blizu samog središta grada (na slici desno unutra):http://goo.gl/maps/HJw2K

Na predavanju će biti prezentirane osnove i tehnike biološkog vrtlarenja. Osim toga, predavačica će ponoviti i praktični dio predavanja “Tehnike sijanja u kućnoj radinosti i važnost očuvanja sjemenja starinskih vrsta”, koje je održano 16. veljače, a kojem mnogi zainteresirani zbog ograničenog prostora nisu mogli prisustvovati. Bit će pokazano kako svatko u vlastitom domaćinstvu može uzgojiti presadnice, kako održati sjeme starinskih sorti voća i povrća te zašto je to važno za budućnost čovječanstva.

Predavačica Silvija Kolar Fodor, osim što je zaljubljenica u prirodu i dugogodišnja biovrtlarka te predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, također je autorica internetske stranice www.biovrt.com, kolumnistica na portalu Naturala.hr, autorica tekstova na blogu “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, autorica tekstova na portalu Sirovahrana.hr, te administratorica foruma Vrtlari.

Udruga “Biovrt – u skladu s prirodom” je nevladina i neprofitna organizacija, koja radi na promicanju i edukaciji o životu uskladu s prirodom, podizanju svijesti o održivom razvoju, promicanju očuvanja biološke raznolikosti, te na promicanju ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito. U sklopu Udruge djeluje internet stranica www.biovrt.com, na kojoj se stalno objavljuju novi edukativni članci iz tematike uzgoja cvijeća, povrća, voća, životinjskog svijeta u vrtu te raznih savjeta iz biovrtlarstva.

Udruga za promicanje održivog načina življenja “Gredica” je neprofitna nevladina organizacija sa sjedištem u Varaždinu. Osnovni cilj djelovanja udruge je promicati i u praksi realizirati praktična lokalna rješenja vezana uz široko područje održivog načina življenja. Udruga je u javnosti prepoznata ponajviše po uspješnom projektu društvenog vrta pod nazivom Čudesni vrtovi, koji će 2013. godine okupljati više od 100 vrtlara s područja Varaždina.

 

O autorici