Predavanja i razmjene sjemenja u veljači i ožujku 2015. - Biovrt - u skladu s prirodom

Predavanja i razmjene sjemenja u veljači i ožujku 2015.

Udruga «Biovrt – u skladu s prirodom» u mjesecu veljači nakon predavanja 04.02.2015. i sudjelovanjem na razmjeni sjemenja 07.02.2015 u Čakovcu u suradni s udrugom Duga, nastavlja s predavanjima i razmjenama sjemenja u suradnji s drugim udrugama i organizacijama.

Pred nama je vrlo aktivna veljača i pripremamo puno zanimljivih edukacija za javnost, kao i razmjena sjemenja.

14.02.2015. (subota) u 11:00 sati u Varaždinu predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje “Male tajne biovrtlarstva” te razmjena domaćeg sjemenja u organizaciji udruge Gredica iz Varaždina. Predavanje i razmjena sjemenja održat će se u prostorima Centra za mlade grada Varaždina (bivši Dom željezničara), Kolodvorska 17. Predavanje počinje u 11 sati, a istovremeno će se odvijati razmjena domaćeg sjemenja.

15.02.2015. (nedjelja) 14:00-18:00 sati u Čukovcu kraj Ludbrega – predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje “Uspješan biovrt unatoč klimatskim (ne)prilikama” i izložba sjemenja starih sorti sjemenja povrća i cvijeća te prigodna razmjena sjemenja organizira Udruga Život Ludbreg u prostorijama Društvenog doma Čukovec, Vinogradska 2 (kraj Ludbrega). Predavanje počinje u 15 sati.

19.02.2015. (četvrtak) u 18:00 sati u Lepoglavi predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje pod nazivom “Male tajne biovrtlarstva” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Gradska knjižnica Ivana Belostenca Lepoglava, Hrvatskih pavlina 7 (u zgradi Turističko kulturno informativnog centra (TKIC) u centru Lepoglave).

20.02.2015. (petak)  u 18:00 sati predavanje u Čakovcu
Predavanje “Uspješan biovrt unatoč klimatskim (ne)prilikama” organizira udruga Biovrt – u skladu s prirodom. Mjesto održavanja: u Multimedijalnoj dvorani Autonomnog centra – ACT (Dr. Ivana Novaka 38, Stari Hrast, 1. kat, desno)

21.02.2015. (subota) u 16:00 sati u Varaždinskim Toplicama
Predavanje “Uspješan biovrt unatoč klimatskim (ne)prilikama” i razmjena sjemenja u organizaciji udruge Put Prirode iz Varaždinskih Toplica. Mjesto održavanja: kino dvorana Ljubelj u Varaždinskim Toplicama, Trg slobode 14

26.02.2015. (četvrtak) u 17:00 sati u Zlataru predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje pod nazivom “Uspješan biovrt unatoč klimatskim (ne)prilikama” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Gradska knjižnica Zlatar

27.02.2015. (petak) u 18:00  predavanje predavanje “Biovrt kao izvor inspiracije, zdravlja i neovisnosti” u restoranu Kneja u Malom Mihaljevcu

07.03.2015. (subota) u 15:00 u Koprivnici predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje “Uspješan biovrt unatoč klimatskim (ne)prilikama” i razmjenu sjemenja organizira udruga Kopriva iz Koprivnice. Predavanje će se održati u subotu 07. ožujka 2015. s početkom u 15:00 sati u Koprivnici, u dvorani gradske Vijećnice, a razmjena sjemenja počinje nakon predavanja u 16:00 sati.

10.03.2015. (utorak) u 18:00 u Ludbregu predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje “Biovrt kao izvor inspiracije, zdravlja i neovisnosti” organizira Gradska knjižnica i čitaonica “Mladen Kerstner”, Ludbreg, Trg Sv. Trojstva 19. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati, a nakon predavanja moći ćete razmijeniti ili nabaviti domaće sjeme.

21.03.2015. (subota) u 11:00 u Vrbovcu predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje “Male tajne biovrtlarstva” te razmjena domaćeg sjemenja u organizaciji Turističke zajednice grada Vrbovca održat će se u sali Udruženja obrtnika u Vrbovcu, Križevačka 4.  Predavanje počinje u 11 sati, a nakon predavanja će početi razmjena domaćeg sjemenja.

Sva događanja su besplatna i otvorena za javnost.

28 10 2014 kelj nero di toscana brokula i kadifice

Na razmjene sjemenja se pozivaju svi pojedinci i udruge koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti.

Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

Na predavanju„Male tajne biovrtlarstva” će predavačica Silvija Kolar-Fodor okriti male trikove koje ona primjenjuje u svom biovrtu te ćete saznati na koji način možete postići prirodnu ravnotežu i u konačnici imati manje posla u vrtu. Vrtlarenje u skladu s prirodom i bez primjene štetnih kemikalija može vam otkriti sasvim novi svijet i donijeti nove spoznaje i radost u uzgoju vlastite zdrave hrane.

Na predavanju “Uspješan biovrt unatoč klimatskim (ne)prilikama” će biti prezentirano mnoštvo savjeta kako se na svom vrtu prilagoditi sve češćim klimatskim promjenama. Naime, zadnjih nekoliko godina svjedočili smo velikim sušama, dok je ova godina bila iznimno kišna. Takve godine izuzetno otežavaju uzgoj hrane na vlastitim vrtovima. Međutim, postoje i praktična rješenja i znanja koja će vam pomoći kako da se nosite s vremenskim (ne)prilikama, bolestima, nametnicima i ostalim nedaćama, te i u takvim godinama imate zadovoljavajući urod na svom vrtu.

Predavačica: Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica tekstova rubrike «Biovrtlarica» u prilogu Vrt časopisa 24sata, kolumnistica na portalu Naturala.hr, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

Udruga “Biovrt – u skladu s prirodom” je nevladina i neprofitna organizacija, koja radi na promicanju i edukaciji o životu uskladu s prirodom, podizanju svijesti o održivom razvoju, promicanju očuvanja biološke raznolikosti, te na promicanju ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito. U sklopu Udruge djeluje internet stranica www.biovrt.com, na kojoj se stalno objavljuju novi edukativni članci iz tematike uzgoja cvijeća, povrća, voća, životinjskog svijeta u vrtu te raznih savjeta iz biovrtlarstva.

 

O autorici