Predavanja i razmjene sjemenja u veljači i ožujku 2016. - Biovrt - u skladu s prirodom

Predavanja i razmjene sjemenja u veljači i ožujku 2016.

Udruga «Biovrt – u skladu s prirodom» u mjesecu veljači  i ožujku 2016. priprema brojna predavanja i razmjene sjemenja u suradnji s drugim udrugama i organizacijama, a koji će biti besplatni za javnost.
Pozivamo vas da s nama započnete novu vrtlarsku sezonu, inspirirate se za kreiranje vlastitog vrta i razmijenite/nabavite sjemenje starinskih sorti koje ćete dalje i sami održavati u svojim vrtovima..

Navedeni popis događaja još nije finalan i biti će dopunjen s novim terminima i mjestima održavanja:

06.02.2016. (subota) u 09:00-12:00 sati u Čakovcu – razmjena sjemenja
Razmjena sjemenja u organizaciji ekološke udruge Duga, u terminu 9-12 satiŽ
Mjesto održavanja: PROSTOR udruge CEZAM (Dr. Ivana Novaka 38, Stari Hrast, ulaz s lijeve strane zgrade)

13.02.2016. (subota) u 10:30 u Varaždinu – predavanje i razmjena sjemenja
predavanje “Revolucija zdrave hrane na dohvat ruke”počinje u 10:30 sati, a nakon predavanja, oko 11:30 počinje razmjena sjemenja u suradnji s udrugom Gredica.
Mjesto održavanja: Prostorije 3. mjesnog odbora, Zagrebačka ulica 17, preko puta hotela Turist, pored Raiffeisen banke.
Link na google maps: https://goo.gl/fqLf7u

19.02.2016. (petak) u 18:00 sati u Nedelišću – predavanje
Predavanje „Male tajne biovrtlarstva” u suradnji s Centrom Smart Vision
Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja, pa se pozivaju sudionici predavanja neka nam se pridruže sa svojim sjemenjem koje čuvaju na svojim vrtovima i razmijene ga s nama. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.
Mjesto održavanja: u prostorijama Centra Smart Visionu Nedelišću, Karlović Vinka 14a (mjesto između Varaždina i Čakovca).

20.02.2016.(subota) Zagreb – predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje „Male tajne biovrtlarstva” i razmjena sjemenja održati će se u sklopu “Sajma autohtone hrane iz prirodnog uzgoja” u organizaciji u organizaciji udruge “Crta i točka”
Sajam i razmjena sjemenja počinje u 10 sati, dok predavanje počinje u 14:00 sati
Mjesto održavanja: Smoothie bar Sokić, Nova cesta 130, Trešnjevka, Zagreb(zgrada odmah pored Trešnjevačkog placa, sa njegove jugoistočne strane, smoothie bar Sokić je u prizemlju na južnoj strani zgrade

21.02.2016 (nedjelja) u 16:00 sati Karlovac – predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje “Revolucija zdrave hrane na dohvat ruke” organizira udruga Eko Pan. Predavanje će se održati s početkom u 16:00 sati, a nakon predavanja moći ćete razmijeniti ili nabaviti domaće sjeme na razmjeni sjemenja u organizaciji udruge Eko Pan.
Mjesto održavanja: Karlovac, Struga 1 (na Gazi, bivša kožara) u prostorijama udruge Eko Pan na 1. katu

23.02.2016. (utorak) u 18:00 sati Krapinske toplice – predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje “Revolucija zdrave hrane na dohvat ruke” organizira Općinska knjižnica Krapinske Toplice. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja, pa se pozivaju sudionici predavanja neka nam se pridruže sa svojim sjemenjem koje čuvaju na svojim vrtovima i razmijene ga s nama. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.
Mjesto održavanja: Općinska knjižnica Krapinske Toplice, Lj. Gaja 27, Krapinske Toplice

26.02.2016. (petak) u 18:00 sati u Virju predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje “Revolucija zdrave hrane na dohvat ruke” organizira Narodna knjižnica Virje. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja, pa se pozivaju sudionici predavanja neka nam se pridruže sa svojim sjemenjem koje čuvaju na svojim vrtovima i razmijene ga s nama. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.
Mjesto održavanja: Narodna knjižnica Virje, Trg Stjepana Radića 1, 48326 Virje

01.03.2016. (utorak) u 18:00 u Ludbregu predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje “Revolucija zdrave hrane na dohvat ruke”organizira Gradska knjižnica i čitaonica “Mladen Kerstner”, Ludbreg. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja, pa se pozivaju sudionici predavanja neka nam se pridruže sa svojim sjemenjem koje čuvaju na svojim vrtovima i razmijene ga s nama. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.
Mjesto održavanja: Gradska knjižnica i čitaonica “Mladen Kerstner”, Ludbreg, Trg Sv. Trojstva 19

03.03.2016. (četvrtak) – u 17:30 sati u Koprivnici predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje “Revolucija zdrave hrane na dohvat ruke”organiziraju udruga Kopriva i Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja, pa se pozivaju sudionici predavanja neka nam se pridruže sa svojim sjemenjem koje čuvaju na svojim vrtovima i razmijene ga s nama. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.
Mjesto održavanja: Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica, Zrinski trg 6, Koprivnica

05.03.2016. (subota) u 11:00 sati – Varaždinske Toplice – predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje “Revolucija zdrave hrane na dohvat ruke” i razmjena sjemenja u organizaciji udruge Put Prirode iz Varaždinskih Toplica. Predavanje će se održati s početkom u 11:00 sati, a nakon predavanja moći ćete razmijeniti ili nabaviti domaće sjeme na razmjeni sjemenja u organizaciji udruge Put prirode.
Mjesto održavanja: kino dvorana Ljubelj u Varaždinskim Toplicama, Trg slobode 14

08.03.2016. (utorak) – u 18:00 sati – Sveti Ivan Zelina – predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje pod nazivom “Revolucija zdrave hrane na dohvat ruke” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Gradska knjižnica Sveti Ivan Zelina. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati, a nakon predavanja moći ćete razmijeniti ili nabaviti domaće sjeme.
Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Sveti Ivan Zelina, Trg Ante Starčevića 12, Sveti Ivan Zelina

10.03.2016. (četvrtak) – u 18:00 sati – Lepoglava – predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje pod nazivom “Revolucija zdrave hrane na dohvat ruke” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Gradska knjižnica Ivana Belostenca Lepoglava. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja, pa se pozivaju sudionici predavanja neka nam se pridruže sa svojim sjemenjem koje čuvaju na svojim vrtovima i razmijene ga s nama. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.
Mjesto održavanja: Gradska knjižnica Ivana Belostenca Lepoglava, Hrvatskih pavlina 7 (u zgradi Turističko kulturno informativnog centra (TKIC) u centru Lepoglave).

22.03.2016. (utorak) – u 18:00 sati – Samobor – predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje pod nazivom “Revolucija zdrave hrane na dohvat ruke” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Pučko otvoreno učilište Samobor u sklopu programa „Građanski utorak”. Predavanje će se održati s početkom u 18:00 sati. Nakon predavanja održati će se razmjena domaćeg sjemenja, pa se pozivaju sudionici predavanja neka nam se pridruže sa svojim sjemenjem koje čuvaju na svojim vrtovima i razmijene ga s nama. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.
Mjesto održavanja: Pučko otvoreno učilište Samobor – u maloj dvorani, Trg Matice hrvatske 3, Samobor

21082015 obilje plodova

O predavanju “Revolucija zdrave hrane na dohvat ruke”: Današnja konvencionalna poljoprivreda jedan je od najvećih zagađivača današnjice. Postoje bolji, zdraviji, učinkoviti modeli koji mogu biti rješenje i za klimatske promjene i za ljudsko zdravlje, ali i zdravije društvo općenito. Takvim zdravim uzgojem hrane možemo riješiti velike probleme današnjice. Svi mi možemo učiniti jako puno, pa čak i ako sami ne uzgajamo hranu. Saznajte kako i pridružite nam se u stvaranju boljeg svijeta za nas i našu djecu.

Na predavanju „Male tajne biovrtlarstva”će predavačica Silvija Kolar-Fodor okriti male trikove koje ona primjenjuje u svom biovrtu te ćete saznati na koji način možete postići prirodnu ravnotežu i u konačnici imati manje posla u vrtu. Vrtlarenje u skladu s prirodom i bez primjene štetnih kemikalija može vam otkriti sasvim novi svijet i donijeti nove spoznaje i radost u uzgoju vlastite zdrave hrane.

Na razmjene sjemenja se pozivaju posjetitelji predavanja koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti.
Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.
O predavačici: Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom “24 sata”, magazinom za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, časopisom Poljoprivredni glasnik, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, SirovaHrana.hr … zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom posljednje 4 godine inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

biovrt plakat predavanja 2016

 

O autorici