Predavanja i razmjene sjemenja u veljači 2013 - Biovrt - u skladu s prirodom

Predavanja i razmjene sjemenja u veljači 2013

Za sve ljubitelje prirode i vrtlarenja, udruga “Biovrt – u skladu s prirodom” u veljači priprema mnogo aktivnosti u suradnji s drugim organizacijama. Sva predavanja i razmjene sjemenja otvorena za javnost i pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže.

07.02.2013. – Predavanje o načinima proizvodnje zdrave hrane
Predavanja će se održati u organizaciji Grupe solidarne razmjene (GSR) Čakovec i Knjižnice i čitaonice Tabula Rasa, 07.02.2013. godine u 18:00 sati u Multimedijalnoj dvorani Autonomnog centra – ACT (Dr. Ivana Novaka 38, Stari Hrast, 1. kat, desno). Jedna od članova/ica GSR-a Čakovec i predavača/ica je Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt – u skladu s prirodom, na temu “Biovrtlarstvo”. Navedena predavanja organizirana su s ciljem promocije zdravih načina uzgoja hrane i prezentacije rada GSR-a Čakovec javnosti.
Više pročitajte na slijedećem linku OVDJE.

09.02.2013. Predavanje “Tehnike sijanja u kućnoj radinosti i važnost očuvanja sjemenja starinskih vrsta”
Udruga Biovrt – u skladu s prirodom u suradnji s Centrom Smart Vision dana 09.02.2013. (subota) održava predavanje “Tehnike sijanja u kućnoj radinosti i važnost očuvanja sjemenja starinskih vrsta”
Predavanje će se održati u terminu od 18:00-19:30 sati u prostorijama Centra Smart Vision u Nedelišću, Karlović Vinka 14a (mjesto između Varaždina i Čakovca).
Na predavanju će biti prezentirane tehnike uzgoja presadnica i bilja u kućnoj radinosti i na otvorenom, te koji su prednosti i nedostaci pojedinih metoda. Osim navedenog, moći ćete čuti zašto i kako održati sjeme starinskih sorti voća i povrća, te zašto je to važno za budućnost čovječanstva.

072

16.02.2013. Predavanje “Tehnike sijanja u kućnoj radinosti i važnost očuvanja sjemenja starinskih vrsta”, te razmjena sjemenja – u Varaždinu
Za sve ljubitelje prirode i vrtlarenja varaždinska Udruga “Gredica”, u suradnji s međimurskom udrugom “Biovrt – u skladu s prirodom”, u subotu 16. veljače u Varaždinu organizira radionicu/predavanje pod nazivom “Tehnike sijanja u kućnoj radinosti i važnost očuvanja sjemenja starinskih vrsta”, te razmjenu domaćeg sjemenja.
Radionica i razmjena sjemenja održat će se u prostorijama I. mjesnog odbora (Alojzija Stepinca 1, ulaz u dvorište preko puta kafića Gaudeamus). Radionica, koju vodi Silvija Kolar Fodor iz udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, počinje u 10 sati, a po njezinu završetku, u 11,30 sati, započet će razmjena domaćeg sjemenja, na kojoj će zainteresirani sjeme moći ne samo razmijeniti, već i kupiti. Oba događanja su besplatna i otvorena za javnost.
Na radionici će biti prezentirane tehnike uzgoja presadnica i bilja u kućnoj radinosti i na otvorenom, te će biti objašnjeno koji su prednosti i nedostaci pojedinih metoda. Osim navedenog, zainteresirani će moći čuti zašto i kako održati sjeme starinskih sorti voća i povrća, te zašto je to važno za budućnost čovječanstva.
Navedeno predavanje i razmjena sjemenja nastavak je uspješne suradnje Udruge Gredica i udruge Biovrt koja je započela prošle 2012. godine.
Više o udruzi za promicanje održivog načina življenja “Gredica” saznajte na slijedećem linku: http://gredica.wordpress.com/

23.02.2013. Razmjena sjemenja udruge Duga iz Čakovca
U subotu, 23.02.2013., od 10-14 sati u Čakovcu u prostorijama Autonomnog centra (Dr. Ivana Novaka 38, Stari hrast, 1. kat) biti će održana razmjena sjemenja u organizaciji udruge Duga, a kojoj će se pridružiti i udruga Biovrt. Pozvani su svi zainteresirani koji žele razmijeniti ili kupiti domaće sjeme.

 

Predavačica: Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, kolumnistica na portalu Naturala.hr, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, suradnica na portalu Sirovahrana.hr, administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

 

 

biovrt web banner

 

Udruga “Biovrt – u skladu s prirodom” je nevladina i neprofitna organizacija, koja radi na promicanju i edukaciji o životu u skladu s prirodom, podizanju svijesti o održivom razvoju, promicanju očuvanja biološke raznolikosti, te na promicanju ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito. U sklopu Udruge djeluje internet stranica www.biovrt.com na kojoj se stalno objavljuju novi edukativni članci iz tematike uzgoja cvijeća, povrća, voća, životinjskog svijeta u vrtu te raznih savjeta iz biovrtlarstva.

 

O autorici