Predavanja i razmjene sjemenja tokom jeseni 2015 - Biovrt - u skladu s prirodom

Predavanja i razmjene sjemenja tokom jeseni 2015

Udruga «Biovrt – u skladu s prirodom» tokom jeseni 2015. nastavlja s predavanjima i razmjenama sjemenja u suradnji s drugim udrugama i organizacijama.
Pred nama je vrlo aktivna jesen i pripremamo puno zanimljivih edukacija za javnost, kao i razmjena sjemenja.

Sva događanja su besplatna i otvorena za javnost.

Raspored predavanja i razmjena sjemenja:

03.10.2015. (subota) u 10 sati u Varaždinu predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje  „Popravi tlo, nahrani planet i spasi svijet” te razmjena domaćeg sjemenja u organizaciji udruge Gredica iz Varaždina. Predavanje i razmjena sjemenja održat će se u prostorima Centra za mlade grada Varaždina (bivši Dom željezničara), Kolodvorska 17. Predavanje počinje u 10 sati, a nakon predavanja, oko 11 sati počinje razmjena domaćeg sjemenja.

07.10.2015. (srijeda) u 18 sati u Čakovcu predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje „Popravi tlo, nahrani planet i spasi svijet” te razmjena domaćeg sjemenja u organizaciji udruge Centar za mlade Čakovec (CEZAM) u Prostoru (Dr.Ivana Novaka 38, Stari hrast)

Predavanje počinje u 18 sati, a nakon predavanja, oko 19 sati počinje razmjena domaćeg sjemenja.

10.10.2015. (subota) u 9 sati u Čakovcu razmjena sjemenja
Razmjena sjemenja u organizaciji udruga Biovrt, a na kojoj će sudjelovati i članovi i članice ekološke udruge Duga
Mjesto održavanja:Čakovec, centar grada – u poslovnoj zgradi Millenium (kraj MTČ parkinga), na prvom katu

24.10.2015. (subota) u 10 sati u Zagrebu predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje„Popravi tlo, nahrani planet i spasi svijet” te razmjena domaćeg sjemenja u organizaciji udruge Vestigum, Rudeška 142 (s dvorišne strane) Zagreb -Vrbani
Predavanje počinje u 10 sati, a nakon predavanja, oko 11 sati počinje razmjena domaćeg sjemenja.

29.10.2015. (četvrtak) u 18:00 sati u Lepoglavi predavanje i razmjena sjemenja
Predavanje pod nazivom „Popravi tlo, nahrani planet i spasi svijet” i razmjenu domaćeg sjemenja organizira Gradska knjižnica Ivana Belostenca Lepoglava, Hrvatskih pavlina 7 (u zgradi Turističko kulturno informativnog centra (TKIC) u centru Lepoglave). Predavanje počinje u 18 sati, a nakon predavanja, oko 19 sati počinje razmjena domaćeg sjemenja.

04.11.2015. (srijeda)u 18 sati u Čakovcu predavanje
Predavanje „Revolucija zdrave hrane na dohvat ruke” u organizaciji udruge Centar za mlade Čakovec (CEZAM) u Prostoru (Dr.Ivana Novaka 38, Stari hrast)

02.12.2015. (srijeda)u 18 sati u Čakovcu predavanje
Predavanje „Upoznajmo i očuvajmo životinjske saveznike u uzgoju zdrave hrane” u organizaciji udruge Centar za mlade Čakovec (CEZAM) u Prostoru (Dr.Ivana Novaka 38, Stari hrast)

 

Na razmjene sjemenja se pozivaju svi pojedinci i udruge koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti.

Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

O predavačici: Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, suradnica u magazinu za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

predavanja jesen 2015

Više o predavanjima:

Predavanje. „Popravi tlo, nahrani planet i spasi svijet”
Današnja konvencionalna poljoprivreda jedan je od najvećih zagađivača današnjice. Postoje bolji, zdraviji, učinkoviti modeli koji mogu biti rješenje i za klimatske promjene i za ljudsko zdravlje, ali i zdravije društvo općenito. Takvim zdravim uzgojem hrane možemo riješiti velike probleme današnjice.
Nakon predavanja održati će se razmjena sjemenja. Pozivamo sve da donesu svoje domaće sjeme i da njegovom razmjenom i uzgojom u vlastitim vrtovima dorinesemo očuvanju biološke raznolikosti. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.
Ovim predavanjem pridružiti ćemo se Globalnom pokretu za slobodu sjemenja i akcijama koje se na svjetskoj razini obilježavaju od 02.-16.10.2015. U tom razdoblju diljem svijeta aktivisti, pojedinci i udruge će svojim akcijama, predavanjima, razmjenama sjemenja i sl. slaviti naše sjeme, naše tlo, naš terirorij, raditi na stvaranju zemaljske demokracije koja se temelji na život tlu i živom sjemenju, zdravim zajednicama i živoj ekonomiji.

04.11.2015. Revolucija zdrave hrane na dohvat ruke
U zadnje vrijeme sve više ljudi odbija postati pasivni korisnici industrijske poljoprivrede koja nudi nezdravu hranu i uništava okoliš te u konačnici i ljudsko zdravlje. Alternativa su između ostalog vlastiti vrt, urbani vrtovi, uzgoj na balkonu, lokalna nabavka, grupe solidarne razmjene…. Saznajte na koje sve načine možete stvoriti vlastitu neovisnost – prehrambeni suverenitet i koje su alternative industrijskoj poljoprivredi.

02.12.2015. Upoznajmo i očuvajmo životinjske saveznike u uzgoju zdrave hrane
Znate li da su pčele zaslužne za 1/3 hrane koju jedemo? Da su gliste zaslužne za plodno tlo, da su nam bubamare saveznici u borbi protiv nametnika? Suradnja s prirodom i bioraznoliost jako su bitni u uzgoju zdrave hrane. Upoznajte dio tog živog svijeta oko nas i naučite kako mu svi mi možemo pomoći u opstanku.

 

O udruzi Biovrt – u skladu s prirodom
Udruga Biovrt od svog osnutka 2012. godine pa sve do danas provodi razne edukativne sadržaje za javnost s ciljem promicanja i edukacija o životu u skladu s prirodom, podizanju svijesti o održivom razvoju, promicanju očuvanja biološke raznolikosti, te promicanja ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito.
Vizija udruge je zajednica u kojoj svaki čovjek zna kako priroda funkcionira i koji razumije da smo svi mi samo njezin maleni dio, a ne njezini “vlasnici”, te život u skladu s prirodom gdje čovjek uzgojem i nabavom svoje organske hrane podržava bioraznolikost, lokalnu zajednicu i svoje zdravlje.

 

O autorici