Poziv školama – uvedite biovrtlarske aktivnosti u škole uz pomoć udruge Biovrt - Biovrt - u skladu s prirodom

Vijesti Silvija Kolar-Fodor 13. rujna 2023.

Poziv školama – uvedite biovrtlarske aktivnosti u škole uz pomoć udruge Biovrt

Udruga Biovrt od 2016. godine redovito provodi projekte u osnovnim školama u Međimurju, ali i šire. Surađivali smo s brojnim školama i udrugama diljem Hrvatske. U Međimurju smo (za sad) pokrenuli dva školska vrta te provodili brojne izvannastavne aktivnosti. U 12 međimurskih osnovnih škola postavili smo hotele za korisne kukce, posadili bobičasto grmlje, začinske i cvjetne gredice te proveli razne edukacije o zdravim načinima života, očuvanju okoliša i  bioraznolikosti, organskom načinu uzgoja hrane za učenike i njihove roditelje…..

  

Osim projekata koje smo sami provodili, često smo suradnici na drugim projektima gdje doprinosimo našim znanjem i edukativnim programima.

Tako smo prošle godine surađivali s Društvom Naša djeca Radoboj gdje smo im pomogli napraviti prekrasan školski vrt i pokrenuti edukaciju u njemu, u suradnji s OŠ Orehovica educirali smo učitelje te pomogli kod organizacije i provođenja akcije sadnje u školskom dvorištu s učenicima,

  

U suradnji s II OŠ Čakovec održali smo 3 edukativna predavanje za učitelje i širu javnost, u suradnji s Kreativnim studio Zvrk u Jastrebarskom pomogli smo kod organizacija akcija sadnje i educirali učenike nekoliko škola, a prostor koji smo osmislili već je iduće godine donio i prve plodove.
Edukacije smo organizirali i na samom imanju Biovrt, gdje su nas posjetili učenici brojnih škola i educirali se na brojnim sadržajima na imanju.

 

OTVOREN JE NATJEČAJ MINISTARSTVA ZNANOSTI O OBRAZOVANJA:

Ministarstvo znanosti raspisalo je natječaj za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2023./2024, a natječaj je otvoren do 30.09.23.

https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/poziv-za-financiranje-projekata-u-sklopu-izvannastavnih-aktivnosti-osnovnih-i-srednjih-skola-te-ucenickih-domova-u-skolskoj-godini-2023-2024/5697

Ovime pozivamo osnovne i srednje škole te učeničke domove da uključe ovakve aktivnosti u svoj školski program. Financijsku podršku za ovakve projekte imate sada prilike osigurati preko natječaja Ministarstva znanosti i obrazovanja,  a u realizaciji takvim programa možete uključiti stručnu pomoć udruge Biovrt. Iza nas je dugogodišnje iskustvo rada na ovakvim programima i provođenju aktivnosti u brojnim školama, možete očekivati na našu stručnu pomoć kod osmišljavanja aktivnosti i provođenja edukativnih programa.

Udruga Biovrt nema osigurano redovno financiranje preko Ministarstva i ne možemo se bilo kad i bilo kako uključivati u projekte škola, nego sredstva za redovno poslovanje i dvije zaposlene osiguravamo kako iz projekata koje sami pišemo, tako i uključivanjem u ovakve projekte. Imamo registriranu gospodarsku djelatnost, znanje, dobre rezultate i stručnu podršku na koje možete računati. Za našu ponudu možete nam se obratiti na e-mail biovrt@biovrt.com.

O autorici