Poziv školama: udruga Biovrt daruje edukativnu društvenu igru “Mali čuvari prirode” - Biovrt - u skladu s prirodom

Vijesti Silvija Kolar-Fodor 27. listopada 2019.

Poziv školama: udruga Biovrt daruje edukativnu društvenu igru “Mali čuvari prirode”

Dragi predstavnici/ce osnovnih škola s područja Republike Hrvatske,

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom nedavno je kreirala i svijetu predstavila edukativnu društvenu igru za velike i male “Mali čuvari prirode”.

Igra na zabavan i jednostavan način pomaže djeci da uče o važnim temama poput zaštite prirode, bioraznolikosti i svijetu oko sebe. Istovremeno stvara mogućnost da djeca prenose naučno svojim vršnjacima, roditeljima i ostatku zajednice kako očuvati planet na kojem živimo, kako uzgajati zdravu hranu i brinuti o cijelom biosustavu o kojem i mi sami ovisimo. Tako svi postajemo (mali i veliki) čuvari prirode za velike promjene.

 

Želite li i da vaši učenici nauče kako postati mali čuvari prirode? Sjajno!

U sklopu ovog poziva obradovati ćemo 10 osnovnih škola koje će igru moći koristiti u nastavi i u dnevnim boravcima, stoga raspisujemo natječaj i pozivamo vas da se prijavite.

 

Više o igri možete pogledati u sljedećem videu:

 

Tko može sudjelovati?   Sve osnovne (i područne) škole s područja Republike Hrvatske.

 

Kako sudjelovati? Od  28.10.-08.11.2019. pošaljite nam prijavu u kojoj ćete nam odgovoriti na sljedeća pitanja: Na koji način vi potičete učenike vaše škole da budu mali čuvari prirode? Što ste od aktivnosti na ovu temu već proveli, a što biste još željeli provesti/organizirati?

Odgovoru priložite jednu fotografiju koja pokazuje što ste već napravili u svojoj školi u svrhu čuvanja okoliša i bioraznolikosti.

 

 

Udruga Biovrt na svojoj će Facebook stranici  09.11.2019.  kreirati album fotografija gdje će javno objaviti fotografije i priče svih prijavljenih škola (provjerite imate li riješene GDPR izjave s roditeljima ako šaljete fotografiju na kojoj su djeca).

U razdoblju od 09.11. do 17.11.2019. album će biti otvoren za pregled i “lajkanje”.

 

Nagradu dobiva 10 prijavljenih: 5 priča koje će osvojiti srca Facebook zajednice po broju lajkova, dok će 5 njih izabrati žiri udruge Biovrt. Dobitnici će biti objavljeni do 19.11.2019.

 

Kako se prijaviti? 1 fotografiju ( i nikako više!) i vašu priču (u doc dokumentu na maksimalno 1 stranici) pošaljite nam putem maila na  ured(a)biovrt.com  (zamijenite (a) sa @)  do 08.11.2019.

Navedite obavezno uz prijavu: naziv i punu adresu škole, ime i prezime i funkciju kontakt osobe, e-mail i broj mobitela kontakt osobe.


 

Veselimo se vašim prijavama.

Tim udruge Biovrt

 

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

www.biovrt.com

O autorici