Poziv školama: udruga Biovrt daruje brošure i edukativnu igru "Upoznajmo pomagače u vrtu" - Biovrt - u skladu s prirodom

Školski vrt Silvija Kolar-Fodor 18. listopada 2023.

Poziv školama: udruga Biovrt daruje brošure i edukativnu igru “Upoznajmo pomagače u vrtu”

Dragi predstavnici/ce osnovnih škola s područja Republike Hrvatske,

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom nedavno je kreirala i svijetu predstavila edukativnu brošuru “Očuvajmo bioraznolikost – svi smo dio rješenja”  i istoimeni video te društvenu edukativnu puzzle igru za velike i male “Upoznajmo pomagače u vrtu”.

U brošuri i u edukativnom videu  “Očuvajmo bioraznolikost – svi smo dio rješenja”  možete naučiti više o važnosti bioraznolikosti te kako svi mi svakodnevnim izborima utječemo na stanje Planeta i očuvanje bioraznolikosti.

Napravili smo još jedan edukativni video u suradnji s javnom ustanovom Međimurska priroda: „Kako postaviti kućice za ptice, ježeve i šišmiše“

Puzzle igra na zabavan i jednostavan način pomaže djeci da nauče prepoznavati najčešće korisne organizme oko nas, te tako djelovati i na njihovo očuvanje.

Ovakvim edukativnim alatima stvaramo nove generacije mladih ljudi koji imaju znanje kako uzgojiti vlastitu zdravu hranu i razumiju povezanost čovjeka s prirodom te koji će ovim znanjem očuvati prirodu za buduće generacije, ali i svoje zdravlje.

Želite li i da vaši učenici nauče više o očuvanju bioraznolikosti i pomagačima u vrtu? Sjajno!

U sklopu ovog poziva obradovati ćemo 10 osnovnih škola koje će igru i brošuru moći koristiti u nastavi i u dnevnim boravcima, stoga raspisujemo natječaj i pozivamo vas da se prijavite.

Tko može sudjelovati?   Sve osnovne (i područne) škole s područja Republike Hrvatske.

Kako sudjelovati? Od  18.10.-30.10.2023. pošaljite nam prijavu u kojoj ćete nam odgovoriti na sljedeća pitanja:

Kakve aktivnosti provodite s učenicima vezano za edukaciju o biljnom i životinjskom svijetu te o očuvanju bioraznolikosti u sklopu školskih programa u Vašoj školi?

Odgovoru priložite jednu fotografiju (koja pokazuje dio edukativnog sadržaja ili nastavnu aktivnost vezanu uz vaš odgovor)

 

Udruga Biovrt na svojoj će Facebook stranici  31.10.2023.  kreirati album fotografija gdje će javno objaviti fotografije i priče svih prijavljenih škola (provjerite imate li riješene GDPR izjave s roditeljima ako šaljete fotografiju na kojoj su djeca).

U razdoblju od 31.10. do 13.11.2023. do 12 sati album će biti otvoren za pregled i “lajkanje”.

 

Nagradu (puzzle igra, brošura i komplet od 5 sorti sjemenja iz Biovrta) dobiva 10 prijavljenih: 5 priča koje će osvojiti srca Facebook zajednice po broju lajkova, dok će 5 njih izabrati žiri udruge Biovrt. Dobitnici će biti objavljeni 14.11.2023.

 

Kako se prijaviti? 1 fotografiju ( i nikako više i ne kolaž i ne ubacujte ju u dokument! obavezno u .jpg ili .png formatu, kao zasebna datoteka, veličine do 2000 px.) i vašu priču (u obrascu prijavnice na maksimalno 1 stranici) pošaljite nam putem maila na  ured(a)biovrt.com  (zamijenite (a) sa @)  do 30.10.2023.
Po školi zaprimamo jednu prijavu.

Obrazac prijavnice za natječaj preuzmite ovdje:
Prijavnica na poziv udruge Biovrt

 

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Veselimo se vašim prijavama.
Tim udruge Biovrt

 

Pozivamo i vas da pogledate edukativni video te se informirate o očuvanju bioraznolikosti:

A video  „Kako postaviti kućice za ptice, ježeve i šišmiše“  pogledajte na poveznici:

O autorici