Poziv na završne konferencije projekta „Školska banka sjemena za budućnost” 24. i 25.8.2022. - Biovrt - u skladu s prirodom

Projekti Silvija Kolar-Fodor 23. kolovoza 2022.

Poziv na završne konferencije projekta „Školska banka sjemena za budućnost” 24. i 25.8.2022.

Udruga Biovrt nastavlja educirati i inspirirati o životu u skladu s prirodom.

Upravo završavamo projekt „Školska banka sjemena za budućnost” u sklopu kojeg smo uz redovne nastavne biovrtlarske aktivnosti u PŠ Novo Selo Rok i  OŠ Vratišinec oformili i dvije školske banke sjemena.
Kroz Edukacijski program na 6 predavanja sudjelovalo je 125 učenika obje škole, a na 28 vrtlarskih radionica i 6 terenskih edukacija sudjelovalo je 40 učenika koji su se  educirali o vrtlarenju, bioraznolikosti i zaštiti okoliša. Održali smo i 7 volonterskih akcija na kojima je sudjelovalo preko 150 volontera te ostvareno preko 300 volonterskih sati.
Uveli su učenike i u zaboravljen svijet baštine naše lokalne zajednice, povezujući djecu, učitelje, roditelje, volontere i mještane u zajednicu koja zajedno uči i unapređuje kvalitetu svog života. Kao edukativni alat koji će trajati generacijama, kreirana je i zanimljiva edukativna društvena igra i edukativna brošura.

Srdačno pozivamo predstavnike svih osnovnih škola da nam se pridruže na jednoj od konferencija, upoznaju se s aktivnostima projekta, obiđu školske vrtove i inspiriraju se za pokretanje sličnih aktivnosti u vašim školama.

Završne konferencije projekta održat će se:

– 24.08.2022.(srijeda) u prostoru Područne škole Novo Selo Rok, Maršala Tita 47,  40000 Čakovec, s početkom u 17 sati.,

– 25.08.2022.(četvrtak) u prostoru Osnovne škole Dr. Vinka Žganca Vratišinec, Školska 4, Vratišinec, 40315 Mursko Središće, s početkom u 17 sati

 

PROGRAM:

Voditeljica projekta Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt u skladu s prirodom, Branka Hranjec, koordinatorica projekta u PŠ Novo Selo Rok te Sanja Ambruš i Dubravka Baksa, koordinatorice projekta u OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec, ukratko će vam predstaviti projekt.

Predstavit ćemo vam edukativnu društvenu memory igru “Čuvajmo sjeme u svojim vrtovima”. Sve prisutne škole dobiti će po 1 besplatan primjerak igre.

Predstavit ćemo vam i edukativnu brošuru Čuvajmo sjeme u svojim vrtovima” Silvije Kolar-Fodor o skupljanju sjemenja s najčešćih biljaka koje uzgajamo u školskim vrtovima. Svi prisutni sudionici dobiti će po 1 besplatan primjerak brošure.

Slijedi premijera edukativnog videa projekta u kojem ćemo vam pokazati osnove o skupljanju sjemena te podjela potvrda o sudjelovanju svim učenicima koji su marljivo sudjelovali u projektnim edukacijskim aktivnostima.

Na kraju slijedi neformalno druženje uz zakusku i obilazak školskog vrta.
Očekivano trajanje: 1 sat.

 

Molimo vas da nam svoj dolazak obavezno najavite do 24.08. putem on-prijavnice na sljedećem linku: https://tinyurl.com/yckjmwt6

 

 

Veselimo se Vašem dolasku.

Tim udruge Biovrt

O autorici