Povoćkajmo vrtove - prihvati izazov i posadi voćku - Biovrt - u skladu s prirodom

Povoćkajmo vrtove – prihvati izazov i posadi voćku

Udruga” Biovrt – u skladu s prirodom” provodi kampanju „Povoćkajmo vrtove”. Izazivamo vas da do 15.04.2015. posadite barem 1 voćku ili 1 bobičasti grm u svoje dvorište, na svoj vrt ili u veliku teglu na balkonu.

Sadnice voćaka nisu skupe i možete ih kupiti za nekih 30-tak kuna u gotovo svakom vrtnom centru. Sade sve dok vegetacija miruje, dakle od jeseni pa sve do proljeća. Ne brinite ako nemate puno prostora za voćku, na izbor imate i voćke kalemljene na slabo bujnim podlogama i stupaste voćke koje zauzimaju iznimno malo prostora. Bobičasto grmlje također ne zauzima puno prostora. Zauzvrat ćete dobiti ukusno zdravo voće koje ćete brati svake godine iznova, i vi, i vaša djeca, pa čak i vaši unuci.

Na sljedećem videu pogledajte kako posaditi voćku i sve detalje naše akcije:

Potaknite svoju obitelj, susjede, poznanike i poznanike da naprave isto. Napravimo jednu pravu voćkastu revoluciju 🙂

Fotografije upravo posađene voćke postavite javno na svoj facebook profil i izazovite svoje prijatelje da i oni naprave isto. Nakon toga tu istu fotografiju s vašeg zida podijelite na našu facebook stranicu Udruge Biovrt – u skladu s prirodom. 15 fotografija koje ćemo odabrati slučajnim odabirom nagraditi ćemo s paketićem sjemenja cvijeća iz biovrta, a koje privlači pčele u vrt. Navedeno sjeme možete odmah i posijati ispod posađene voćke. Bez pčela nema niti voća, stoga je bitno da čuvamo pčele i pomažemo im opstanak.

Vratimo voćke ljudima i vratimo ljude voćkama!

Povoćkajmo vrtove! (#povoćkajmovrtove)

Lopatu u ruke i krenimo!

 

O autorici