Posjetite imanje Biovrt u kolovozu i rujnu 2022 - otvorene prijave - Biovrt - u skladu s prirodom

Vijesti Silvija Kolar-Fodor 26. srpnja 2022.

Posjetite imanje Biovrt u kolovozu i rujnu 2022 – otvorene prijave

Imamo odličnu vijest za sve koji žele naučiti više o organskom uzgoju iz prve ruke i inspirirati se na prekrasnom i jedinstvenom imanju. I ove godine imate priliku posjetiti imanje Biovrt u Novom Selu Rok i to u doba godine kada je on najšareniji i najbujniji – tijekom kolovoza, a imate mogućnost posjetiti ga i početkom rujna.

Upoznajte i doživite pravu oazu bioraznolikosti u Međimurju.

Vlasnica imanja je Silvija Kolar-Fodor, autorica, aktivistica i jedna od najpoznatijih vrtlarica u RH koja već godinama na ovom imanju prakticira brojne biovrtlarske metode i stvara jedinstvenu priču.
Glavna ideja na imanju je kako uzgojiti obilje hrane uz čim manje posla – na način da priroda odradi većinu posla za nas. Svoje metode i prakse Silvija će s vama podijeliti tijekom edukativnog obilaska na imanju Biovrta.

Imanje Biovrt nastalo je pred 15 godina u Novom Selu Rok. Od hobija njegove vlasnice na početnih 400 kvadrata povrtnjaka, imanje danas uključuje 3 povrtnjaka na kojima se svake godine uzgaja veliki dio starinskih i tradicijskih sorti, voćnjake, šumski vrt, livade, oranice i močvaru na preko 4 hektara, te predstavlja pravi dragulj bioraznolikosti.

Mnogi koji su posjetili ovaj vrt istaknuli su da nikad nisu vidjeli više bioraznolikosti biljnih i životinjskih vrsta na jednom mjestu, a njegovu vlasnicu često opisuju kao „hodajuću enciklopediju“.

Stoga posjeta imanju Biovrt nije samo obični obilazak, nego pravi doživljaj uz vrhunsku edukaciju.

Tijekom posjeta vlasnica imanja provest će vas cijelim imanjem i upoznati s tehnikama koje ona primjenjuje na vrtu. Upoznati će vas s osnovama organskog vrta, šumskog vrta te voćnjaka i tehnikama koje ona primjenjuje na svom imanju.
Uz mnoštvo korisnih aktualnih savjeta i primjera koje možete vidjeti kako funkcioniraju u praksi, imate priliku inspirirati i osnažiti se za primjenu istih na svom imanju.

NOVOST NA IMANJU –  VELIKA PERGOLA
Ove godine imamo dodatnu novu zanimljivost na imanju, a to je velika pergola duga 60 metara, a koja se sastoji od 13 pojedinačnih pergola, a na njoj uzgajamo razne sorte ukrasnih penjačica, kivija,  mahunarki i tikvenjača u raznim kombinacijama s niskim biljem.
Inspirirajte se na obilasku za ovakav vertikalni uzgoj biljaka u raznim kombinacijama.


KADA I KAKO MOŽETE POSJETITI IMANJE BIOVRT

Posjete imanju primamo uz obaveznu prethodnu prijavu. Silvija Kolar-Fodor će vas provesti imanjem u edukativni obilazak slijedećih termina:
06.08.2022. (subota) 10:00-14:00 – održano
13.08.2022. (subota) 10:00-14:00 – odgođeno radi kiše
16.08.2022. (utorak) 16:00-20:00
20.08.2022. (subota) 10:00-14:00
03.09.2022. (subota) 10:00-14:00

10.09.2022. (subota) 10:00-14:00 *termin 10.09.22. je rezerviran za sudionike/ce Škole vrtlarenja 2022 i njihove pratnje, ukoliko će biti još slobodnih mjesta, prijave ćemo otvoriti naknadno*

Biovrt je najljepši, najbujniji i najrascvjetaniji sredinom kolovoza, stoga ako želite doživjeti biovrt u najljepšem izdanju – birajte termine u kolovozu.
Kako je to vrijeme godišnjih odmora i znamo da mnogima ne odgovara, imamo termine i početkom rujna.

CIJENA PROGRAMA EDUKATIVNOG OBILASKA
Cijena edukativnog obilaska je 149 kn za odrasle, za djecu od 7 do 12 godina 59 kn, a za djecu do 6 godina izlet je besplatan. Uplate za plaćanje šaljemo vam po prijavi.

Prilikom obilaska poklonit ćemo vam 3 paketića sjemenja iz Biovrta (po našem izboru), moći ćete kupiti dostupne kulture s imanja, a vlasnica će vas počastiti veganskom/vegetarijanskom zakuskom pripremljenom od namirnica s imanja.

KAKO SE PRIJAVITI?
Prijave su obavezne putem online prijavnice OVDJE.
Broj mjesta je ograničen i prijave primamo do popunjenja grupe.
Nakon prijave primit ćete upute za plaćanje i sve ostale detalje.

KAKO SE DOLAZI DO IMANJA BIOVRT
Imanje se nalazi u Novom Selu Rok kraj Čakovca, u najsjevernijoj hrvatskoj županiji.
Prijevoz na imanje je u osobnoj organizaciji polaznika.
Ukoliko nemate mogućnost dolaska vlastitim prijevozom, moguće je povezati zainteresirane posjetitelje s onima koji dolaze osobnim autom i voljni su povesti suputnike – ukoliko će biti takvih prijava.

Detaljne upute za dolazak do imanja i sam obilazak, kao i što će sve biti dostupno za kupovinu na imanju poslat ćemo vam mailom nekoliko dana prije samog obilaska.

Veselimo se vašem dolasku!

 

Pogledajte i video poziv Silvije Kolar-Fodor na obilazak imanja Biovrt.

 

O autorici