Pobjednici foto natječaja Vrtlarsko obilje udruge Biovrt - Biovrt - u skladu s prirodom

Pobjednici foto natječaja Vrtlarsko obilje udruge Biovrt

Dana 31.8.2015. završio je foto natječaj udruge Biovrt-u skladu s prirodomVrtlarsko obilje” u kojem je sudjelovalo 40 fotografija raznolikog vrtlarskog obilja.

Iako smo ove godine (za razliku od prethodne) svi pobjednici jer smo nagrađeni dobrim vremenom i obiljem zdravog voća i povrća, nagrade su dodjeljene.

Prva fotografija po broju lajkova je ona Sanje Gotić,čiji se vrt nalazi na gradskoj parceli iz grada Ludbrega. Obilje za nju predstavlja od svega po malo, što je na fotografiji i pokazala. Pratitelji/ce stranice su prepoznali njen trud i nagradili je najvećim brojem glasova: 248 “lajkova” u ponoć 31.8.2015. u fotoalbumu objavljenom na našoj facebook stranici Udruge Biovrt – u skladu s prirodom.

Fotografija koju je žiri udruge Biovrt odlučio nagraditi je ona Maje i Mislava Katalinić iz Čepina.
Maja i Mislav ponosni su vlasnici malog vrta u Čepinu koji svake godine nadopunjuju novim biljkama. “Ujutro se prošetati vrtom, uživati u sitnim svakodnevnim promjenama na biljkicama, vratiti se u kuću s prepunim posudama šarenih zrelih plodova – e pa to je za nas obilje”.

foto natjecaj pobjednici

Sanja, kao i Maja i Mislav u svoje će vrtove od slijedeće godine moći posijati vrijednu kolekciju povrća i začinskog/ljekovitog bilja te cvijeća- sve potrebno za stvaranje malog biovrta.

Nagrada je paket 10 vrsta sjemenja iz biovrta: mix rajčica, mix paprika, mix starinskih salata, niski starinski žućkasti grah, blitva, neven, crni sljez, globus čičak, korijander i amaranthus gagenticus – crveni špinat. Nadamo se da će zdravo i obilno porasti u vrtovima pobjednika, te preporučamo pobjednicima svakako skupljati sjeme kako bi postali i ostali samoodrživi vrtlari.

Svi ostali sudionici/ce natječaja dobiti će utješne nagrade.

Hvala svima na sudjelovanju.

Želimo vam puno sretnih trenutaka u vašim vrtovima.

Tim udruge Biovrt

 

O autorici