Održano predavanje Biovrt - vrtlarenje u skladu s prirodom - Biovrt - u skladu s prirodom

Održano predavanje Biovrt – vrtlarenje u skladu s prirodom

Dana 22. rujna 2012. godine, u terminu od 18:00-19:30 sati održano je predavanje “Biovrt – vrtlarenje u skladu s prirodom” u prostorijama Centar smart Vision d.o.o u Nedelišću (mjestu između Varaždina i Čakovca).

Pred okupljenih nešto više od 20 zaljubljenika u prirodu i vrtlarenje, predavačica Silvija Kolar-Fodor prezentirala je što nije u redu s konvencionalnom poljoprivredom i zašto je bolje uzgajati vlastitu hranu. Tokom predavanja predavačica se je dotakla mnogo tema biovrtlarstva, kao što su tlo, “nametnici”, “korovi”, bolesti biljaka, malčiranje, zašto imati cvijeće u vrtu, zašto ne treba orati, zašto skupljati vlastito sjeme, i još mnogo zanimljivih tema. Na kraju su svi sudionici predavanja pogledali i kratki video Vandana Shive o globalnom savezu za slobodu sjemenja. Pokrenuto je i pitanje da probamo nešto i mi organizirati da obilježimo tu akciju, koja će se održati 02.10.-16.10.2012.

U današnje vrijeme, kada je hrana postala samo još jedan od proizvoda masovne potrošnje, a konvencionalna poljoprivreda truje i okoliš i ljude, raste zanimanje ljudi za uzgojom ogranske, zdrave hrane. Biovrtlarstvo je jedan od načina organskog uzgoja zdrave hrane, a bazira se na principima suradnje i sklada s prirodom koja nas okružuje. Biovrtlarstvo je izvor zdravlja i inspiracije, proces ponovnog otkrivanja prirode i stvaranje svog prirodnog raja u vrtu.

Predavačica: Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, kolumnistica na potralu Naturala.hr i suradnica na portalu Sirovahrana.hr, administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u Prirodu te dugogodišnja biovrtlarka.

Udruga “Biovrt – u skladu s prirodom”je nevladina i neprofitna organizacija, koja radi na promicanju i edukaciji o životu u skladu s prirodom, podizanju svijesti o održivom razvoju, promicanju očuvanja biološke raznolikosti, te na promicanju ekološke i organske proizvodnje namirnica i svih biljaka općenito.

 

O autorici