Održane završne konferencije projekta "Školska banka sjemena za budućnost" 24. i 25.08.2022. - Biovrt - u skladu s prirodom

Projekti Silvija Kolar-Fodor 26. kolovoza 2022.

Održane završne konferencije projekta “Školska banka sjemena za budućnost” 24. i 25.08.2022.

Projekt “Školska banka sjemena za budućnost”  trajao je od 08.11.2021.-31.08.2022. a koji provodi udruga Biovrt u partnerstvu s I. Osnovnom školom Čakovec i njihovom Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Dr. Vinka Žganca Vratišinec.

Za kraj projekta održali smo dvije završne konferencije projekta, 24.08.22. u PŠ Novo Selo Rok i 25.08.22. u OŠ DR. Vinka Žganca Vratišinec.

U srijedu 24.08.22. u PŠ Novo Selo Rok sve prisutne (a u publici je bilo djece, roditelja, baka i djedova te i predstavnika međimurskih osnovnih škola) pozdravili su Branka Hranjec, koordinatorica projekta PŠ Novo Selo Rok i voditeljica projekta Silvija Kolar-Fodor.

U četvrtak 25.08.22. u OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec sve prisutne (također djecu, roditelje i predstavnike međimurskih osnovnih škola) pozdravila je ravnateljica škole Maja Lukman Šprajc, koordinatorice projekta Sanja Ambruš i Dubravka Baksa te voditeljica projekta.

Voditeljica projekta i predsjednica udruge Biovrt Silvija Kolar-Fodor predstavila je aktivnosti koje smo proveli tijekom trajanja projekta  

Svim sudionicima projektnih aktivnosti podijelili smo potvrde o sudjelovanju.

Silvija Kolar-Fodor predstavila je nove banke sjemena u obje škole, novu edukativnu brošuru “Čuvajmo sjeme u svojim vrtovima”, te ju podijelila svim sudionicima događaja zajedno s paketićima sjemenja iz školskih banki sjemenja. Time širimo sjeme i u lokalne zajednice i potičemo zajednicu na uzgoj hrane i čuvanje sjemenja.

Nakon toga, predstavljena je edukativna društvena memory igra “Čuvajmo sjeme u svojim vrtovima”.  Svim prisutnim školama uručili smo po 1 primjerak igre na poklon, a koje će škole koristiti kao edukativni alat u provođenju nastavnih aktivnosti.

U obje škole svim sudionicima pokazali smo školski vrt i voćnjak te predstavili aktivnosti koje se provode u njima. Ponosimo se biovrtlarskom grupom učenika koji su tijekom cijelog ljeta održavali školski vrt i učili o njemu.

U obje škole održana je mala zakuska.

 

Na konferencijama su učenici igrali edukativnu društvenu igru “Upoznajmo biljno carstvo” pa su i svi sudionici imali prilike vidjeti uživo igranje same igre.

 

U sklopu projekta kreirali smo i edukativni video o skupljanju i čuvanju sjemenja te smo ga premijerno prikazali na konferencijama. Pozivamo i vas da ga pogledate na slijedećem linku:

Ovo nije kraj nego tek početak, kako i s aktivnostima u obje škole i sličnim akcijama, a nadamo se da će naše aktivnosti inspirirati i motivirati i druge škole na provođenje sličnih aktivnosti.

 

Hvala svima na sudjelovanju!

Više fotografija s održanih događaja pogledajte na sljedećim poveznicama:

https://www.biovrt.com/galerija/24-08-2022-zavrsna-konferencija-projekta-ps-nsr-skolska-banka-sjemena/
https://www.biovrt.com/galerija/25-08-2022-zavrsna-konferencija-projekta-os-vratisinec-skolska-banka-sjemena/

 

Projekt “Školska banka sjemena za budućnost” traje od 08.11.2021.-31.08.2022. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok te Osnovnom školom Dr. Vinka Žganca Vratišinec. Projekt financijski podržavaju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Čakovec i Međimurska županija.

 

  

O autorici