Održane završne konferencije projekta "Očuvajmo bioraznolikost u školskom vrtu" 30. i 31.08.23. - Biovrt - u skladu s prirodom

Projekti Silvija Kolar-Fodor 31. kolovoza 2023.

Održane završne konferencije projekta “Očuvajmo bioraznolikost u školskom vrtu” 30. i 31.08.23.

Projekt “Očuvajmo bioraznolikost u školskom vrtu” trajao je od 13.10.2022.-31.08.2023. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s Osnovnom školom Dr. Vinka Žganca Vratišinec i Osnovnom školom Gornji Mihaljevec.

Za kraj projekta održali smo dvije završne konferencije projekta, 30.08.23. u u OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec i 31.08.23. u OŠ Gornji Mihaljevec .

U srijedu 30.08.23. u OŠ Dr. Vinka Žganca Vratišinec sve prisutne (a u publici je bilo učenika, predstavnika medija te  predstavnika međimurskih osnovnih škola) pozdravila je ravnateljica škole Maja Lukman Šprajc, koordinatorice projekta Sanja Ambruš i Dubravka Baksa te voditeljica projekta Silvija Kolar-Fodor.

U četvrtak 31.08.23. u OŠ Gornji Mihaljevec sve prisutne (djecu, roditelje i predstavnike međimurskih osnovnih škola) pozdravila je ravnateljica škole Karmen Sklepić, koordinatorica projekta Andrijana Perčić te voditeljica projekta.

Voditeljica projekta i predsjednica udruge Biovrt Silvija Kolar-Fodor predstavila je aktivnosti koje smo proveli tijekom trajanja projekta  

Silvija Kolar-Fodor predstavila je novu edukativnu brošuru “Očuvajmo bioraznolikost – svi smo dio rješenja”, te ju podijelila svim sudionicima događaja zajedno s poklon paketićima sjemenja. Time širimo sjeme i u lokalne zajednice i potičemo zajednicu na uzgoj hrane i čuvanje bioraznolikosti.

 

Nakon toga, predstavljena je edukativna društvena puzzle igra “Upoznajmo pomagače u vrtu”.  Svim prisutnim školama uručili smo po 1 primjerak igre na poklon, a koje će škole koristiti kao edukativni alat u provođenju nastavnih aktivnosti.

U obje škole svim sudionicima pokazali smo školski vrt i voćnjak te predstavili aktivnosti koje se provode u njima. Ponosimo se brojnim edukativnim sadržajima koje već nekoliko godina za redom uvodimo u okoliš obaju partnerskih škola.

U obje škole održana je mala zakuska.

 

Na konferencijama su učenici igrali edukativnu puzzle igru  pa su i svi sudionici imali prilike vidjeti uživo igranje same igre i kako izgleda.

  

 

U sklopu projekta kreirali smo i edukativni video “Očuvajmo bioraznolikost – svi smo dio rješenja” te smo ga premijerno prikazali na konferencijama. Pozivamo i vas da ga pogledate na slijedećem linku:

Ovo nije kraj nego tek početak, kako i s aktivnostima u obje škole i sličnim akcijama, a nadamo se da će naše aktivnosti inspirirati i motivirati i druge škole na provođenje sličnih aktivnosti.

Hvala svima na sudjelovanju!

Više fotografija s održanih događaja pogledajte na sljedećim poveznicama:

https://www.biovrt.com/galerija/zavrsna-konferencija-projekta-ocuvajmo-bioraznolikost-u-skolskom-vrtu-os-vratisinec-30-08-23/ 

Završna konferencija projekta “Očuvajmo bioraznolikost u školskom vrtu” OŠ Gornji Mihaljevec 31.08.23.

 

Projekt “Očuvajmo bioraznolikost u školskom vrtu” traje od 13.10.2022.-31.08.2023. i provodi ga udruga Biovrt – u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s Osnovnom školom Dr. Vinka Žganca Vratišinec i Osnovnom školom Gornji Mihaljevec. Projekt financijski podržavaju Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Čakovec i Međimurska županija.

 

  

O autorici