Održana sedma radionica iz ciklusa radionica Škole vrtlarenja 2012 - Biovrt - u skladu s prirodom

Održana sedma radionica iz ciklusa radionica Škole vrtlarenja 2012

Dana 15.09. 2012. održana je sedma radionica iz ciklusa radionica Škole vrtlarenja udruge Biovrt – u skladu s prirodom.

Polaznice i polaznici Škole vrtlarenja učili su koje se vrste mogu sijati tokom rujna, te su navedene vrste i sijali na biovrtu. Pregledali su kako napreduju sve biljke posijane na prijašnjim radionicama i neke su se i degustirale. Degustirao se je i korijen bijelog korijena, zaboravljenog povrća, te se je i sijao na jednu gredicu.

Nahrabrije polaznice odlučile su isprobati cvijet biljke Acmella oleracea, koja je poznata po svojstvu “prirodne anestezije” u ustima ako se pojede. Pronašli smo i pravi crni sljez, jestivi i ljekoviti, na susjednoj livadi.

acmella oleraceamalva sylvestris

Voditeljica radionice demonstrirala je kako se skuplja sjeme rajčice, paprike, rudbeckia i amaranthusa. Svi su polaznici skupa napravili seedballs s sjemenjem ivančica, kamilice, poljskih makova, crnog slijeza, rudbeckije hirte, echinacee, kukolja i nevena. Svatko je sa sobom nosio doma seed balls (sjetvene kuglice) koje su napravili za svoju divlju sjetvu.

sedma radionica biovrt 6sedma radionica biovrt 5

 

Osim sjetvenih kuglica, polaznici su dobili na poklon sjeme amaranthusa caudatus, rudbeckie hirte i bijelog korijena.

Voditeljica Škole vrtlarenja je Silvija Kolar – Fodor (SilveK), predsjednica Udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, kolumnistica na potralu Naturala.hr, administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u Prirodu te dugogodišnja biovrtlarka.

Više o Školi vrtlarenja pročitajte ovdje: Škola vrtlarenja – ‘U skladu s prirodom’ ,

a plan radionica Škole vrtlarenja ovdje: Plan radionica skole vrtlarenja ‘U skladu s prirodom’

 

O autorici