Održana prva radionica iz ciklusa radionica Škole vrtlarenja - Biovrt - u skladu s prirodom

Održana prva radionica iz ciklusa radionica Škole vrtlarenja

Dana 12. svibnja 2012. održana je prva radionica iz ciklusa radionica Škole vrtlarenja udruge Biovrt – u skladu s prirodom.

Voditeljica Škole vrtlarenja je Silvija Kolar – Fodor (SilveK), predsjednica Udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, kolumnistica na potralu Naturala.hr, administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u Prirodu te dugogodišnja biovrtlarka.

Polaznice i polaznici Škole vrtlarenja učili su o važnosti uzgoja vrta bez kemijskih pripravaka, metodama koje voditeljica Škole primjenjuje u svom vrtu, o formiranju vlastitog povrtnjaka i o proljetnoj sjetvi, proljetnim korovima i uvjetima u kojima rastu, proljetnim nametnicima i što poduzeti kad napadnu biljke, samoniklom jestivom i ljekovitom bilju te o odabiru cvijeća za povrtnjak.

Radionica se je sastojala od teoretskog i praktičnog dijela.

Na kraju radionice voditeljice je polaznicima podijelila viškove biljaka iz svog biovrta za sadnju: sadnice nevena, uspravnog amaranthusa te suncokreta trajnice.

radionica 1 1radionica 1 2

Iduća radionica iz ciklusa radionica Škole vrtlarenja održati će se 02.06.2012. godine, te će uz redovne polaznike biti i nekoliko slobodnih mjesta za pojedinačne polaznike. Broj sudionika je ograničen. Cijena po pojedinačnoj radionici je 110 kn, koja uključuje i užinu i poklon u obliku viškova sadnica iz biovrta. Prijave se primaju do 31.05.2012. na e-mail: xeenaa13@gmail.com

Teme koje će se obrađivati:

– obitelji biljaka – podjela

– korovi u vrtu

– malčiranje

– sezonski nametnici u vrtu

– uzgoj mahunarki i tikvi

– kombiniranje povrća, voća i cvijeća u biovrtu

– i još mnogo ostalog:)

Detaljnije informacije o Školi vrtlarenja pročitajte ovdje.

skola vrtlarenja

 

O autorici