Održana druga radionica Škole vrtlarenja 2013 - Biovrt - u skladu s prirodom

Održana druga radionica Škole vrtlarenja 2013

Dana 18.05.2013. održana je druga radionica iz ciklusa radionica Škole vrtlarenja udruge Biovrt – u skladu s prirodom.
Polaznice i polaznici Škole vrtlarenja učili su o dobrim i lošim susjedima za mahunarke, tikve, krastavce, rajčice, patliđane i paprike.
U praktičnom dijelu bilo je pokazano i isprobano kako se sije; grah, visoke mahune, bosiljak i krastavci, te kako se presađuju presadnice paprike, rajčice, te celera. Pokazano je i isprobano kako napraviti potpornje grašku za penjanje i kako otjerati ptice od mladog graška.
2 radionica Skole vrtlarenja biovrt 22 radionica Skole vrtlarenja biovrt 3
Pregledalo se je i naučilo više o sezonskim korovima i nametnicima, te koje jestivo i ljekovito bilje se sad može nabrati u prirodi.
Učilo se je i o sezonskim nametnicima, između ostaloga o krumpirovoj zlatici te o nametnicima kupusnjača.
2 radionica Skole vrtlarenja biovrt 52 radionica Skole vrtlarenja biovrt 4
Na kraju je radionice Silvija Kolar-Fodor podijelila prisutnima viškove iz biovrta: sadnice amaranta zvanog “crveni špinat”, sadnice crvene lobode, crnog sljeza, te sadnice astera i visokog suncokreta trajnice.
Voditeljica Škole vrtlarenja je Silvija Kolar – Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, kolumnistica na portalu Naturala.hr, autorica tekstova na blogu “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, autorica tekstova na portalu Sirovahrana.hr, administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u Prirodu te dugogodišnja biovrtlarka.
Više o Školi vrtlarenja pročitajte ovdje: Škola vrtlarenja 2013
 

O autorici