Održana deveta radionica iz ciklusa radionica Škole vrtlarenja 2012 - Biovrt - u skladu s prirodom

Održana deveta radionica iz ciklusa radionica Škole vrtlarenja 2012

Dana 20.10. 2012. održana je deveta radionica iz ciklusa radionica Škole vrtlarenja udruge Biovrt – u skladu s prirodom.
Polaznice i polaznici Škole vrtlarenja učili su što se sije, sadi i presađuje na vrtu u listopadu, te sve o jesenskoj sadnji lukovica.

9 radionica biovrt 99 radionica biovrt 13

Osim sjetve i sadnje, obrađivala se je i tema spremanja povrća za zimu. Voditeljica radionice je objasnila razlike u spremanju raznih vrsti kupusnjača za zimu, te prezentirala kako spremiti gomoljasto povrće preko zime.

Osim navedenoga, glavna tema radionice bile su i korisne životinje u vrtu, odnosno kako im osigurati dobre uvjete za preživljavanje i prezimljavanje u vrtu. Na radionici su polaznici napravili sklonište za ježa.

9 radionica biovrt 79 radionica biovrt 3

Osim skloništa za ježa, svaki je polaznik/ca napravio/la svoju nastambu za zlatooke:

9 radionica biovrt 129 radionica biovrt 1

Na kraju je dovršena i prva etaža hotela za korisne kukce u biovrtu, te s veseljem očekujemo prve stanovnike tog hotela:)

9 radionica biovrt 89 radionica biovrt 2

Voditeljica Škole vrtlarenja je Silvija Kolar – Fodor (SilveK), predsjednica Udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, kolumnistica na potralu Naturala.hr, administratorica foruma Vrtlari, zaljubljenica u Prirodu te dugogodišnja biovrtlarka.

Više o Školi vrtlarenja pročitajte ovdje:  Škola vrtlarenja – ‘U skladu s prirodom’ ,

a plan radionica Škole vrtlarenja ovdje: Plan radionica skole vrtlarenja ‘U skladu s prirodom’

 

O autorici